Δήλωση Δημάρχου Μεγανησίου για τις αντικειμενικές αξίες

DSCN1035-2-1024x767

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αδιανόητη  και αυθαίρετη  είναι η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία καθορίζονται οι νέες αντικειμενικές αξίες  των ακινήτων.  Δεν αντέχει σε οποιαδήποτε συζήτηση, αφού είναι έξω και πέρα από την πραγματικότητα, χωρίς κάποιο κριτήριο, χωρίς γνώμη του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπει ο νόμος, και δημιουργεί αφόρητη αδικία και αγανάκτηση στους δημότες μας και ειδικότερα στα μικρά νησιά.

Στο Μεγανήσι και στα άλλα μικρά νησιά, δεν κατοικούν απλά κάποιοι πλούσιοι. Κατοικούν στην πλειοψηφία τους φτωχοί άνθρωποι, που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στις αντίξοες συνθήκες της νησιωτικότητας.  Και βέβαια δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους «ανεγκέφαλους» , να μας οδηγήσουν στο ξεπούλημα των μικροϊδιοκτησιών μας, μην μπορώντας να ανταποκριθούμε στις υπέρμετρες και άδικες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Καλούμε τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα τις αυτοδιοικήσεις των μικρών νησιών σε συστράτευση, για την ανατροπή αυτής της πρωτοφανούς απόφασης.

Καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών και την Πολιτεία, να παγώσει την συγκεκριμένη απόφαση  και να επανέλθει με συγκεκριμένα και αντικειμενικά κριτήρια, σύμφωνα εξάλλου και με τον νόμο.

Ευστάθιος Ζαβιτσάνος

Δήμαρχος Μεγανησίου