Η ΔΚ «Όλοι για τη Λευκάδα» για τις αντικειμενικές τιμές των οικοπέδων

ogtl

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε χθες στη δημοσιότητα απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού κ. Γ. Μαυραγάνη, με την οποία καθορίζονται οι αντικειμενικές τιμές των οικοπέδων σε 457 περιοχές της χώρας, στις οποίες δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των τιμών.

Με βάση αυτές τις τιμές, θα γίνει ο υπολογισμός του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.) για τα έτη 2011, 2012 και 2013.

Οι τιμές, κατά περιοχή στο νομό μας ορίστηκαν ανά τ.μ., ως εξής:

► Δημοτική Ενότητα Λευκάδος 46,00 €
► Δημοτική Ενότητα Απολλωνίων 40,00 €
► Δημοτική Ενότητα Ελλομένου 46,00 €
► Δημοτική Ενότητα Καρυάς 50,00 €
► Δημοτική Ενότητα Σφακιωτών 47,00 €
► Κοινότητα Καλάμου 60,00 €
► Κοινότητα Καστού 58,00 €
► Δήμος Μεγανησίου 60,00 €

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός, για να καταλάβει ότι ο «εγκέφαλος» που επεξεργάστηκε και αποφάσισε αυτές τις τιμές, είναι ή επικίνδυνος ή άσχετος ή (το πιθανότερο) και τα δύο.

Ένα μόνο παράδειγμα (όχι το μόνο) είναι αρκετό. Να δει κανείς τις τιμές, στα άγονα μικρά νησιά, Κάλαμο – Καστό – Μεγανήσι.

Τα νησιά στα οποία οι συνθήκες συγκοινωνίας, ιατρικής περίθαλψης, κοινωνικής πρόνοιας, κ.λπ. είναι το λιγότερο προβληματικές… Τα νησιά στα οποία ο πληθυσμός όλο και μειώνεται… Τα νησιά στα οποία και μόνο η διαμονή των κατοίκων σ’ αυτά, μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ηρωισμός…

…Αυτά τα νησιά, μεταξύ άλλων (όχι βέβαια μόνο στη Λευκάδα), επέλεξε η κυβέρνηση να αφαιμάξει, για να αποπληρώσει τους δανειστές. Με την πράξη της αυτή, προσθέτει έναν ακόμα λόγο που οδηγεί τους κατοίκους τους στον αφανισμό.

Χρειάζεται ΤΩΡΑ, η δυναμική αντίδραση των φορέων, με πρώτους τους Δήμους Λευκάδας και Μεγανησίου, των Δημοτικών Κοινοτήτων, των κατοίκων των μικρών νησιών και όλων των πολιτών.

Είναι προφανές ότι αυτοί που (κάτω από τις διαταγές άλλων) κυβερνούν τον τόπο, τα βλέπουν όλα ως οικονομικούς δείκτες και επιλέγουν μέτρα για να τα εφαρμόσουν με τα μόνα μέσα που τους απέμειναν, τα διλήμματα, τους εκβιασμούς και τον αυταρχισμό.

Η Δημοτική Κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ», θα αντισταθεί με κάθε τρόπο, στην σχεδιαζόμενη εξόντωση των κατοίκων των μικρών νησιών και σε όλα τα μέτρα που εξαθλιώνουν ακόμα περισσότερο την κοινωνία.

Λευκάδα, 27/6/2013 Για τη Δημοτική Κίνηση
«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Δρακονταειδής Κων/νος
Μπραντζουκάκης Νίκος
Νικητάκης Μάρκος
Φίλιππας Γιώργος