Σύλληψη 2 ατόμων για πλαστά ημερολόγια της ΕΛ.ΑΣ.

images uy

Από το δελτίο τύπου της Αστυνομίας διαβάζουμε:

Συνελήφθησαν χθες (02.07.2013) το μεσημέρι στο Νυδρί Λευκάδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελλομένου, δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 57 ετών, για απάτη και κατοχή-πώληση πλαστών ημερολογίων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν του δύο ημεδαπούς κατά την διάρκεια ελέγχου κατά τον οποίο διαπιστώθηκε να κατέχουν και να διαθέτουν προς πώληση σε τουρίστες πλαστά ημερολόγια της Ελληνικής Αστυνομίας έναντι χρηματικού τιμήματος.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 130 πλαστά ημερολόγια της Ελληνικής Αστυνομίας και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Οι δύο ημεδαποί οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

Ενημέρωση από Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας

2013-07-03

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜΤ, οι «κύριοι» αυτοί συνελήφθησαν στο Νυδρί, μόλις ξεμύτισαν από το φέρυ-μπόουτ. Είχαν προηγουμένως επισκεφτεί το Μεγανήσι, όπου γύριζαν από μαγαζί σε μαγαζί κι από σπίτι σε σπίτι, επιδεικνύοντας πλαστές αστυνομικές ταυτότητες και αποσπώντας χρήματα από τους κατοίκους. Την απάτη αντιλήφθηκε ο αστυνόμος Κώστας Γαβρίλης που έτυχε να βρίσκεται στο νησί.

Ελπίζουμε ότι η πληροφορία ότι απέσπασαν με τον τρόπο αυτόν πάνω από 3500 ευρώ (!), να μην ανταποκρίνεται στην αλήθεια, αφού δεν θεωρούμε τους Μεγανησιώτες τόσο εύπιστους. Ωστόσο για μια ακόμα φορά αναδεικνύεται το θέμα ότι ακόμα και η απλή και τυπική αστυνόμευση στο νησί, μπορεί να αποτρέψει όλα αυτά τα φαινόμενα.