Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ προς τους Δημότες Λευκάδας και Μεγανησίου

IMG_4371-205x120

Αγαπητοί Συνδημότες,

Η Κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην άμεση απόλυση 2.500 σχολικών φυλάκων, αργότερα καθαριστριών σχολικών μονάδων, αλλά και στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας με παράλληλη διαθεσιμότητα του συνόλου του προσωπικού της Υπηρεσίας. Και έπεται συνέχεια.

Η πολιτική της Δικομματικής Κυβέρνησης, η οποία και επιβάλλεται από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., έχει ένα και μοναδικό στόχο. Την πλήρη διάλυση και σε δεύτερο χρόνο κατάργηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πράγμα που θα επιφέρει τεράστιο κόστος στους Δημότες μέσω των Δημοτικών τελών.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή Πολυνομοσχέδιο, με το οποίο προωθεί την απελευθέρωση των απολύσεων, την μείωση των αποζημιώσεων, τα προγράμματα φτώχειας των 350€, την απόλυση εκπαιδευτικών, το κλείσιμο νοσοκομείων, την μείωση συντάξεων, το κλείσιμο Δημοσίων Οργανισμών και Υπηρεσιών, τις νέες μειώσεις μισθών, τον μηχανισμό που θα καθορίζει τον κατώτατο μισθό κ.λ.π.
Κάτι τέτοιο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και ως εκ τούτου προχωράμε σε κινητοποιήσεις – απεργίες, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά μας στην εργασία, την αξιοπρεπή διαβίωση για εμάς και τις οικογένειές μας.

Αγαπητοί Συνδημότες,

Γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε στο μέσον της καλοκαιρινής σαιζόν. Ζητάμε όμως τη συμπαράσταση, την αλληλεγγύη και την κατανόησή σας σε τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν στην καθημερινή λειτουργία του Νησιού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο