Δήλωση Δημάρχου Μεγανησίου για τα υδατοδρόμια

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Δεν είναι η πρώτη φορά, που όποτε επιχείρησε κάποιο σχεδιασμό η Περιφέρεια Ιονίων, το Μεγανήσι ήταν εκτός. Δεν μας ενοχλεί όμως, αφού κανείς από αυτούς τους σχεδιασμούς δεν ήταν ποτέ σοβαρός και προφανώς δεν περιμένουμε και από αυτόν τον σχεδιασμό των υδατοδρομίων κάτι το ιδιαίτερο από την Περιφέρεια.

Προφανώς σε αυτή τη φάση, που αρχίζουν να εμφανίζονται ανταγωνιστικά συμφέροντα στο Ιόνιο, η Περιφέρεια εμφανίζεται ενδιάμεσος, ανάμεσα στις εταιρείες και τα Λιμενικά Ταμεία.

Σε μια πολιτική πρακτική, θα μπορούσε ο κος Περιφερειάρχης να διαβουλευτεί με τους εκπροσώπους του Α΄ Βαθμού της Αυτοδιοίκησης, και στη συνέχεια το Περιφερειακό Συμβούλιο, να σχεδιάσει και να χρηματοδοτήσει την αδειοδότηση ενός ολοκληρωμένου δικτύου υδατοδρομίων.

Σήμερα, η Κέρκυρα έχει ήδη προχωρήσει στον δικό της σχεδιασμό με χρηματοδότηση του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας, το Μεγανήσι προχωράει με πρωτοβουλία του Δήμου του, και οι Πρόεδροι των Λιμενικών Ταμείων, παροτρύνονται να χρηματοδοτήσουν κάποιες προτάσεις εταιρειών, πέρα από τα κοινωνικά και οικονομικά συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών!

Είναι και αυτή μια «Περιφερειακή πολιτική»!

Μεγανήσι 12 Ιουλίου 2013 Ευστάθιος Ζαβιτσάνος
Δήμαρχος Μεγανησίου