Σήματα μειωμένων τιμών από το Επιμελητήριο

epimelitirio_logo

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι οι επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης που θα προβούν σε μείωση τιμών λόγω της μείωσης του Φ.Π.Α. από 23% σε 13% θα μπορούν από Δευτέρα 05/08 να προμηθεύονται το ειδικό σήμα που θα ενημερώνει τους καταναλωτές.

Οι επιχειρήσεις που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία μείωσης των τιμών, έχουν την υποχρέωση να μειώσουν τις τιμές των προϊόντων κατά τουλάχιστον 5% στα 3/4 των ειδών του τιμοκαταλόγου για να μπορούν να παραλάβουν το σήμα. Η προσπάθεια αυτή θα έχει ανταποδοτικά οφέλη για τις επιχειρήσεις, όπως προτεραιότητα σε σειρά ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων ενίσχυσης, επικοινωνιακή υποστήριξη με ονομαστική αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης κλπ για όσο διάστημα διαρκεί η συμφωνία. Οι επιχειρήσεις που θα λάβουν το ειδικό σήμα για τη μείωση των τιμών, θα πρέπει να το τοποθετείσουν σε εμφανές σημείο της επιχείρησής τους.

Για την παραλαβή του ειδικού σήματος θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν:

1. Παλαιό τιμοκατάλογο που θα φέρει την σφραγίδα της επιχείρησης
2. Νέο τιμοκατάλογο με το νέο καθεστώς ΦΠΑ και με μειωμένες τιμές στα ¾ των ειδών κατά τουλάχιστον 5% (π.χ. αν ο κατάλογος έχει 20 είδη η μείωση πρέπει να περάσει στα 15 είδη) σε δύο στήλες, μια με τις τιμές ΦΠΑ 23% και μια με τις τιμές ΦΠΑ 13%.
3. Την σφραγίδα της επιχείρησης.
4. Υπογραφή συμφωνητικού μεταξύ του φορέα και τις επιχείρησης ότι αποδέχεται τους όρους χορήγησης του ειδικού σήματος, το οποίο παραμένει στο αρχείο του φορέα.

Τα ειδικά σήματα φέρουν μοναδική αρίθμηση και είναι έγκυρα όταν είναι διακριτικά τα λογότυπα και των τεσσάρων φορέων (ΓΣΕΒΕΕ, ΠΟΕΣΕ, ΣΕΤΕ & ΣΕΠΟΑ).