Nέα υδατοδρόμια στα νησιά του Ιονίου

υδατοδρομια

Τα Ελληνικά Υδατοδρόμια έχουν αναλάβει την κατασκευή και άλλων τεσσάρων υδατοδρομίων, στην Κέρκυρα, στους Παξούς, στους Οθωνούς και στην Ερεικούσα, για λογαριασμό του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας αλλά και του υδατοδρομίου της Πάτρας για λογαριασμό του Οργανισμού Λιμένος Πατρών.

Παράλληλα, αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες από την εταιρεία επαναδειοδότησης των υδατοδρομίων που λειτουργούσαν έως το 2008 στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου. Ειδικότερα, αποφασίστηκε να προχωρήσει η αδειοδότηση/κατασκευή υδατοδρομίων στη Λευκάδα, στο Αργοστόλι, στο Βαθύ Ιθάκης και στη Ζάκυνθο.

Σημειώνεται ότι τα στελέχη της Ελληνικά Υδατοδρόμια – πιλότοι, μηχανικοί υδροπλάνων, υπεύθυνοι λειτουργίας υδατοδρομίων, υπεύθυνοι διοίκησης – αποτέλεσαν την πρώτη ομάδα εργασίας που κατασκεύασε, αδειοδότησε και λειτούργησε συνολικά 12 υδατοδρόμια στην Ελλάδα το διάστημα 2004-2008.

Στο μεταξύ, πλώρη για τη δημιουργία του πρώτου κεντρικού υδατοδρομίου στην Αττική, στο λιμάνι του Πειραιά, βάζει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς. Και σύμφωνα με ειδικούς στο θέμα των υδροπλάνων, η δημιουργία του κεντρικού υδατοδρομίου θα παίξει σημαντικό ρόλο για την προώθηση των επενδύσεων στον χώρο των υδροπλάνων.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ via www.kolivas.de