Κουμπάρος στη Λευκάδα ο απερχόμενος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα Μπομπ Τράα

traa

Γάμος α λα ελληνικά στη Λευκάδα για τον απερχόμενο εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα Μπομπ Τράα! Δεν παντρεύτηκε βέβαια ο ίδιος, αλλά ήταν ο κουμπάρος φιλικού του ζευγαριού, που τέλεσε τον γάμο του ύστερα από αρκετά χρόνια συντροφικού βίου και αφού προηγουμένως είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τα οποία βαπτίστηκαν την ίδια ημέρα, το Σάββατο που μας πέρασε.

Ο θρησκευτικός γάμος έγινε σύμφωνα με όλα τα τοπικά έθιμα στον Άγιο Νικήτα, καθώς ο γαμπρός, καπετάνιος στο επάγγελμα, κατάγεται από το Μεγανήσι και η νύφη – από την οποία προέκυψε η «κουμπαριά» καθώς εργάζεται στο ΔΝΤ – από τη Λευκάδα. Μάλιστα, παρά το προφίλ του «αυστηρού τεχνοκράτη» που έχει καλλιεργήσει στην κοινή γνώμη ο Τράα, σύμφωνα με πληροφορίες, χόρεψε και δοκίμασε ελληνικά εδέσματα στο γλέντι που ακολούθησε, ενώ και γενικότερα έδειξε να το απολαμβάνει.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες ο γάμος είχε προγραμματισθεί αρχικά να γίνει στον τόπο καταγωγής του γαμπρού, στο γειτονικό Μεγανήσι. «Σκόνταψαν» όμως στην αντίδραση του τοπικού ιερέα, ο οποίος φέρεται να «σκανδαλίσθηκε» από το ενδεχόμενο να γίνουν διαδοχικά γάμος και βαφτίσια για τα παιδιά του ίδιου ζευγαριού, ενώ είχε και αντιρρήσεις για το γεγονός ότι ο κουμπάρος ήταν καθολικός (αν και οι γάμοι μεταξύ ορθόδοξων και καθολικών επιτρέπονται από τα δύο χριστιανικά δόγματα).

Στην τοπική κοινωνία και στις αρχές της Λευκάδας δεν έλειψαν επίσης οι φόβοι για επεισόδια εις βάρος του… κουμπάρου, οι οποίοι όμως δεν επιβεβαιώθηκαν.

Η έκπληξη πάντως από τον ευδιάθετο για την περίσταση «σκληρό τροϊκανό», τον οποίο πρώην συνάδελφός του τον είχε χαρακτηρίσει «Mr Nobody» («Κύριο Κανένα») λόγω της απουσίας έκφρασης συναισθημάτων, παρέμεινε μεγάλη για όσους συμμετείχαν στο θρησκευτικό μυστήριο.

Πηγή: www.star.gr via www.kolivas.de