«Έφυγε» ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Θωμάς Κατωπόδης

“Έφυγε” σε ηλικία 65 ετών ο αντιναύαρχος Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Θωμάς Κατωπόδης . Από τους πιο αγαπητούς αξιωματικούς στο Πολεμικό Ναυτικό ο Θωμάς Κατωπόδης υπήρξε ένα άξιο στέλεχος του ΠΝ και ένας εξαιρετικός Αρχηγός Στόλου στη διετία που υπηρέτησε σ΄ αυτή τη θέση.

Άνθρωπος εξωστρεφής που δεν φοβόταν να πει τη γνώμη του και να την υποστηρίξει.

Ο Θωμάς Π. Κατωπόδης διατέλεσε Πρόεδρος της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών, από το 2009, και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων πολιτιστικών Συλλόγων της Λευκάδας. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (Σ.Ν.Δ.) το 1966, υπηρέτησε σε πλοία επιφανείας και υποβρύχια, σε επιτελικές και διοικητικές θέσεις, πέρασε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, χρημάτισε καθηγητής στη Σ.Ν.Δ. και αποστρατεύθηκε το 2004 ως Αντιναύαρχος ε.α. με την απονομή παράλληλα του τίτλου του Επίτιμου Αρχηγού Στόλου.

Έχει γράψει πλήθος άρθρων, σε περιοδικά και εφημερίδες, ιστορικού και ναυτικού περιεχομένου. Το 2011 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με Έπαινο της Τάξεως των Θετικών Επιστημών για το ιστορικό δίτομο, δίγλωσσο (ελληνικά/αγγλικά) έργο του «Τα Ελληνικά Υποβρύχια – Hellenic Submarines», Ναυτικόν Μουσείον της Ελλάδος, Πειραιάς 2010, που είχε συγγράψει με τον επίσης Αντιναύαρχο Π.Ν. ε.α. Τιμόθεο Μασούρα.

Πηγή: OnAlert