Κλείνει το υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Λευκάδα;

ικα1-216x125

Δεν γνωρίζουμε αν αληθεύει. Γεγονός είναι η ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μάρκου Νικητάκη προς τη Δημοτική Αρχή στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας: «Έμαθα σήμερα ότι το ΙΚΑ μεταφέρεται στην Πρέβεζα», είπε, θέτοντας στη συνέχεια το ερώτημα προς τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής αν σκέφτονται να αντιδράσουν και με ποιο τρόπο. Σίγουρα κάτι περισσότερο θα ξέρει, αφού συγγενικό του πρόσωπο δουλεύει στο εδώ υποκατάστημα.

Άγνοια δήλωσε ο Δήμαρχος για το θέμα. Από που να ξέρει άλλωστε ο άνθρωπος. Άλλοι, από πάνω, είναι αυτοί που αποφασίζουν. Σιγά μη ρωτιέται κάθε φορά που κλείνει μια υπηρεσία στον τόπο μας. Έχει συμβεί αυτό στο παρελθόν και με άλλες υπηρεσίες στο πλαίσιο των καταργήσεων – συγχωνεύσεων με σκοπό τη μείωση, όπως λένε, των λειτουργικών τους εξόδων.

Ο χρόνος θα δείξει, σε κάθε όμως περίπτωση η ολική κατάργηση ή υποβάθμιση του υποκαταστήματος του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας στο νομό μας θα σημάνει πρακτικά, πέρα από τη ντε φάκτο υποβάθμιση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης και υγείας των ασφαλισμένων, μεγάλη ταλαιπωρία, τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τους εργοδότες.

Υπάρχει ακόμη το σοβαρό πρόβλημα με τους εργαζόμενους, αφού αυτό που ισχύει σήμερα είναι ότι η κατάργηση οργανικών θέσεων οδηγεί στη διαθεσιμότητα, που ισοδυναμεί στις περισσότερες των περιπτώσεων με την ανεργία. Ήδη ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ηπείρου Λευκάδας είχε προτείνει ομόφωνα, σε πρόσφατη γενική του συνέλευση, στην Ομοσπονδία ΠΟΣΕ – ΙΚΑ 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για το θέμα της κινητικότητας – απολύσεων.

(Πηγή: www.kolivas.de)