Δωρεάν προληπτική ιατρική στο Μεγανήσι

Στα πλαίσια του προγράμματος για την πρόληψη και ενημέρωση των γυναικών για τον καρκίνο του τραχήλου του μήτρας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο περιφερειακό ιατρείο Κατωμερίου δωρεάν δειγματολειψία.

Μια πρωτοβουλία του μαιευτικού τμήματος του Νοσοκομείου Λευκάδας.

Οι μαίες : Αργυρώ Κατσαφιώρου υπεύθυνη του τμήματος , Κατοπώδη Κωνσταντίνα, Σταύρακα Ελένη και Γιωργάκη Δήμητρα, επισκεύτηκαν νωρίς το πρωί το Μεγανήσι και υποδέχτηκαν πάνω από 20 Μεγανησιώτισσες που έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα, αριθμός πολύ ικανοποιητικός για πρώτη φορά, αφού προγραμματίζεται δεύτερη επίσκεψη γύρω στα Χριστούγεννα.

Η ομάδα έχει επισκεφτεί όλα τα περιφερειακά ιατρεία του νομού, και το Μεγανήσι αποτέλεσε ιδιαίτερο  προορισμό  λόγω της δύσκολης προσβασιμότητας και του υψηλού μέσου όρου ηλικίας των γυναικών που μένουν μόνιμα στο νησί.

Στο νοσοκομείο επίσης λειτουργούν απογευματινά τμήματα ψυχοπροφυλακτικής για εγγύους που περιλαμβάνουν μαθήματα ανώδυνου τοκετού,προετοιμασία εγγύου πριν τον τοκετό, και συμβουλευτική για τον  θηλασμό  και την σωματική και ψυχολογική στήριξη της λεχωίδας.

Τα τμήματα λειτουργούν απογευματινές ώρες. Τηλέφωνο επικοινωνίας :2645038226.

Μια ακόμα σημαντική δράσητου τμήματος είναι και η ενημέρωση μαθητών Γυμνασίου Λυκείου για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και την αντισύληψη, με επισκέψεις στα σχολεία, στα πλαίσια της οποίας θα συμπεριληφθεί και το Γυμνάσιο Μεγανησίου.

Πρωτοβουλίες και δράσεις πολύ σημαντικές και αξιέπαινες σε μια δύσκολη οικονομική εποχή, που πράγματα όπως η υγεία, η ενημέρωση και η ασφάλεια δεν είναι πια αυτονόητα αγαθά.

Συγχαρητήρια στην ομάδα και καλή συνέχεια.

HPIM3016