Συζήτηση προσφυγής κατά του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών στο ΣτΕ

Την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013, στις  9:00 πμ συζητείται στο ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47 – παλαιό Αρσάκειο)  η προσφυγή κατά του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών.

Η παρουσία όλων των ενδιαφερομένων είναι επιβεβλημένη!

~~~

Συζητείται την Τετάρτη 6.11.2013 στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του «Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών»

 

Μετά από τέσσερις αναβολές, συζητείται την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013 στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης κατά του «Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών». Την ακύρωση του Χωροταξικού ζητούν συνολικά 116 φορείς, ανάμεσα στους οποίους, η ΚΕΔΕ, 24 Δήμοι, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η πρ. Συνομοσπονδία Αλιέων, βουλευτές, Ομοσπονδίες και Σύλλογοι τουριστικών επαγγελμάτων, προστασίας του περιβάλλοντος, οικιστών κ.α.

Θυμίζουμε τι έχει συμβεί:

α) Οι εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας έφτιαξαν ένα business plan ανάπτυξης του κλάδου τους, με το οποίο κατοχύρωσαν την προτεραιότητα της ιχθυοκαλλιεργητικής χρήσης έναντι κάθε άλλης (τουρισμού, αλιείας, προστασίας φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος) σε όλο τον ελληνικό παράκτιο χώρο.

β) Εφτά Υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, ανάμεσα στους οποίους ο ιχθυοκαλλιεργητής Π. Γερουλάνος, βάφτισαν το bussiness plan αυτό «Χωροταξικό Πλαίσιο των Υδατοκαλλιεργειών» και το θεσμοθέτησαν με διαδικασίες «μαϊμού» στις 4.11.2011, διαπράττοντας ποινικά αδικήματα, για τα οποία ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε δικογραφία στην Βουλή στις 14.12.2011, μετά από μήνυση εκπροσώπων της Π.Σ.Επιτροπής.

γ) Από τότε μέχρι σήμερα, δεκάδες άδειες ιχθυοκαλλιέργειας σε όλη τη χώρα έχουν αυξήσει τη δυναμικότητά τους δυνάμει των διατάξεων του Χωροταξικού, αφού το Ελληνικό Κράτος συνεχίζει κατά αδικαιολόγητο τρόπο να πριμοδοτεί έναν μη βιώσιμο κλάδο, οι υποχρεώσεις του οποίου ξεπερνούν το 1 δις ευρώ, εις βάρος των ελλήνων πολιτών, οι οποίοι σηκώνουν το βάρος της πολυετούς χρηματοδότησής του με μη εξυπηρετούμενα τραπεζικά δάνεια και δημόσιες ενισχύσεις.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.syntonistikiepitropi.gr