Εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σαράντα χρόνια μετά, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου επίκαιρα όσο ποτέ

ΟΛΟΙ στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 5μμ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες, μικρέμποροι, αγρότες, μαθητές και φοιτητές

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μας καλεί να βγάλουμε συμπεράσματα 40 χρόνια μετά. Δεν μπορούμε να μένουμε θεατές στη σφαγή και στην καθημερινή βαρβαρότητα που φέρνουν στο λαό και τη νεολαία η πολιτική και η εξουσία που υπηρετεί τα μονοπώλια, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματά τους.

Τα μηνύματα του Νοέμβρη του ’73, αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων για την αξία της οργανωμένης πάλης του λαού και της νεολαίας.

Δεν πρέπει να περάσει η απογοήτευση, ο συμβιβασμός, η λογική ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα.

Πρέπει να δώσουμε μαζική απάντηση με την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, να δυναμώσει ο αγώνας μας με όλες τις μορφές.

Μπορούμε να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις, να επιβάλουμε το δίκιο μας με τη δική μας δύναμη, χωρίς να περιμένουμε σωτήρες. Σήμερα οι άνεργοι δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαγητό και ζουν με τις πετσοκομμένες συντάξεις των ηλικιωμένων. Οι λαϊκές οικογένειες προσπαθούν να ζήσουν με 400 και 500 ευρώ.

Νέοι και νέες

Οι ανάγκες μας για δωρεάν παιδεία, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, για δωρεάν Υγεία, ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον, η ανάγκη του λαού μας για επιστήμη και έρευνα προς όφελός του, δεν χωράνε στο πλαίσιο της ΕΕ και της κυριαρχίας των μονοπωλίων.

Εύκολες λύσεις χωρίς αγώνα και θυσίες δεν υπάρχουν. Ο λαός και η νεολαία όταν είναι οργανωμένοι και ενωμένοι, όταν ξέρουν γιατί παλεύουν και «πολεμούν» για το δίκιο τους, μπορούν να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου απέδειξε πως κανένας αντιδραστικός μηχανισμός όσο κι αν εμφανίζεται παντοδύναμος και αιώνιος, δε γλιτώνει από τις αντιθέσεις του, δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την υπεροχή του οργανωμένου εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Αυτός είναι ο δρόμος για να αποκρούσει ο λαός και να βάλει τέλος στα βάρβαρα μέτρα που συνεχώς του επιβάλλουν οι κυβερνήσεις που υπηρετούν την καπιταλιστική κερδοφορία, για να μην πληρώνει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και της όποιας καπιταλιστικής ανάπτυξης που τρέφεται από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, γεννάει τη μαζική φτώχεια και εξαθλίωση.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

  • Ομιλία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου
  • Χαιρετισμούς φοιτητών και μαθητών
  • Απαγγελίες ποιημάτων και Κειμένων
  • Προβολή βίντεο
  • Ζωντανό μουσικό πρόγραμμα

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

26