Τέταρτη σύλληψη για το ναυάγιο στη Λευκάδα

1144977

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, μετά το ναυάγιο στα παράλια της Παλαίρου, ανοικτά της Λευκάδας, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 12 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά.

Μετά τη σύλληψη τριών διακινητών, του 20χρονου από την Κωνωπίνα Αιτωλοακαρνανίας, της μητέρας του, αλλά και ενός 58χρονου παλαιστινιακής καταγωγής, σύμφωνα με πληροφορίες του cityVoice.gr, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου. Πρόκειται για άνδρα ο οποίος δεν ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα, στα οποία είχαν στραφεί οι έρευνες. Ο ίδιος κρυβόταν ανάμεσα στους επιζώντες που ήθελαν να φύγουν για την Ιταλία, αλλά τελικά οι αρχές τον θεώρησαν ύποπτο και τον συνέλαβαν.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, για τον εντοπισμό των δύο ακόμη αδερφών του 20χρονου συλληφθέντος, αλλά και ενός άνδρα αιγυπτιακής καταγωγής οποίος φέρεται να είναι και ο εγκέφαλος του κυκλώματος.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν ήδη οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Λευκάδας, όπου και αναμένεται μέσω των δικηγόρων τους να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν την Δευτέρα.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά (Zougla.gr)