Αλέκος Δάγλας: «Διαφήμιση για το γυναικείο μπάσκετ»

Συνέντευξη στο InsideSports (Ηχητικό)

Τον προπονητή της γυναικείας ομάδας του Πρωτέα Βούλας, Αλέκο Δάγλα φιλοξένησε η εκπομπή «Γυναικείο Μπάσκετ» του Inside Κ.Α.Ρ. Web Radio με τους Θωμά Βασιλάκη και Μάριο Περδικάρη και μίλησε για το ματς με τον Παναθηναϊκό, την δύσκολη συνέχεια, την ήττα από τον Ιπποκράτη, αλλά και την Ιωάννα Δίελα.

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό:

«Το πιο σημαντικό ήταν ότι παίχτηκε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, διαφήμιση για το γυναικείο μπάσκετ σε ένα γεμάτο γήπεδο και από τις δύο ομάδες και το έχει ανάγκη το γυναικείο να έχει ποιότητα , θέαμα , πολύ καλή τακτική και από τις δύο ομάδες. Στο τέλος βέβαια νικήσαμε εμείς, θα μπορούσε να κερδίσει και ο Παναθηναϊκός καθώς το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Σε τέτοια ματς χρειάζεσαι και λίγο τύχη ή μια σωστή απόφαση ενός παίκτη.

Εμείς φέτος έχουμε βάλει στόχο να βρεθούμε μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Ήταν μεγάλο το κίνητρο για μας πριν το ματς γιατί παίζαμε με τον πρωταθλητή, εγώ θεωρώ ότι είναι καλύτερη ομάδα από εμάς, έχει μεγαλύτερο βάθος  και μαζί με το Ελληνικό είναι τα μεγάλα φαβορί.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί βρεθήκαμε πολλές φορές στο καναβάτσο, όμως από πέρυσι που η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό έχει μπει σε αυτή την διαδικασία και στο τέλος πήραμε ένα παιχνίδι σημαντικό και για αγωνιστικούς , αλλά και για ψυχολογικούς λόγους».

Για το αν περίμενε την άμυνα ζώνης που έπαιξε ο Παναθηναϊκός:

«Σίγουρα το περιμέναμε και δουλεύουμε πάνω στη ζώνη. Αυτό το οποίο συμβαίνει στο γυναικείο είναι θέμα ψυχολογικό γιατί αν χαθούν κάποια σουτ στην αρχή στη συνέχεια τα παιδιά χάνουν την αυτοπεποίθηση τους και αρχίζει να υπάρχει πρόβλημα και στο σουτ δεν χρειάζεται να σκεφτείς για να εκτελέσεις. Εκεί κάπου κολλήσαμε δίχως όμως να μας προβληματίσει η άμυνα ζώνης.  Αυτό βέβαια, η αστοχία, μας δημιούργησε πρόβλημα μετά και στην άμυνα καθώς χάσαμε την ενέργεια που είχαμε στην άμυνα μας».

Για το ματς του Κυπέλλου:

«Είναι νοκ άουτ και αυτό το κάνει σημαντικό. Στο πρωτάθλημα υπάρχουν πολλά παιχνίδια και πλέι οφ. Το κύπελλο είναι ένας στόχος για μας , όπως και για τν Παναθηναϊκό. Αν χάσουμε είναι ένας στόχος που θα φύγει νωρίς και δεν το θέλουμε. Έχουμε αρκετές ημέρες, θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι όσον αφορά την ψυχολογία. Πριν πάμε όμως σε αυτό το ματς έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια».

Για την συνέχεια:

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το ματς με τον ΠΑΟΚ τώρα το οποίο είναι δύσκολο και όπως είπε και ο Πρόεδρος στα παιδιά «παίζουμε ένα εύκολο ματς με τον Παναθηναϊκό» και έχει δίκιο καθώς στο ματς αυτό δεν ήμασταν το φαβορί, ενώ με τον ΠΑΟΚ θα είμαστε και πρέπει να το διαχειριστούμε γιατί είμαστε μια ομάδα καινούρια στην κατηγορία.

Τα ματς όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό και τα ντέρμπι κυρίως είναι που θα μετρήσουν στα πλέι οφ ώστε να έχεις ένα καλό πλασάρισμα γιατί αυτό περνά από το μυαλό όλων μας ώστε να έχεις το πλεονέκτημα έδρας. Πιστεύω ότι και εμείς και το Ελληνικό δεν έχουμε την έδρα του Παναθηναϊκού. Θα παίξουν ρόλο όλα τα ματς βέβαια καθώς εμείς ήδη χάσαμε ένα ματς στην Κω. Μπορούν και ο Παναθηναϊκός και το Ελληνικό να κάνουν ήττες»

Για την ήττα στην Κω:

«Πήγαμε πολύ χαλαροί όλοι μας. Είχαμε την λογική ότι θα το κερδίσουμε, όμως στην Α1 για να κερδίσεις ένα εκτός έδρας ματς πρέπει να παίξεις πολύ καλά. Ήμασταν πολύ κακοί σε αυτό το ματς και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ότι είναι τόσο δύσκολο παιχνίδι. Πήραμε ένα καλό μάθημα το οποίο θα μας κάνει πολύ καλό στη συνέχεια. Η Α1 δεν έχει σχέση με την Α2 γιατί αν πας χαλαρός σε ένα εκτός έδρας ματς θα χάσεις. Η Κως βέβαια είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό γιατί όλο το νησί είναι γύρω από την ομάδα, είναι καλά οικονομικά, έχει πολύ κόσμο».

Για την Ιωάννα Δίελα:

«Είναι μια κοπέλα που την εκτιμώ πολύ. Πέρυσι την είχα καλέσει στην Εθνική ομάδα γιατί πιστεύω πολύ στο ταλέντο της και έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Είναι  εξαιρετικό παιδί πέρα από εξαιρετική παίκτρια. Εγώ της εύχομαι να επιστρέψει υγιής και όλο αυτό να είναι μια κακή παρένθεση. Αυτό που έγινε σίγουρα πάγωσε όλο το γήπεδο. Εμείς το έχουμε ζήσει στο πετσί μας , καθώς έχουμε χάσει μια άνοδο έτσι, όταν μέσα σε δέκα μέρες χάσαμε έτσι δύο παιδιά, τελείως από την ομάδα. Όταν είδα αυτή τη σκηνή στεναχωρήθηκα γιατί είναι μια περιπέτεια και για το παιδί  και για την ομάδα. Οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού και θέλω να πω ότι στο γυναικείο έχει μια επικινδυνότητα ο χιαστός και καλώ όλα τα παιδιά να δουλεύουν σκληρά και εκτός μπάσκετ. Δεν είναι όλες επαγγελματίες, όμως πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το σώμα τους, να γυμναστούν δυνατά». 

Ακούστε το ηχητικό ΕΔΩ

Πηγή:  InsideSports