Oι τελευταίες στιγμές της Χριστίνας Ωνάση

image.ashx

Άγνωστες πτυχές από τη ζωή της Χριστίνας Ωνάση αλλά και από την τελευταία, μοιραία νύχτα πριν βρεθεί νεκρή στην μπανιέρα της αναμένεται να έρθουν στο φως με το καινούργιο βιβλίο της Μαρίνας Δοδέρο.

Η πολυαναμενόμενη έκδοση θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2014. Σε αυτή θα περιληφθούν σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις πρώτες ημέρες γνωριμίας των δύο γυναικών, που έμελλε να μείνουν αχώριστες έως τον θάνατο της Χριστίνας, τον Νοέμβριο του 1988.

image.1ashx

Η Μαρίνα Τσομλεκτσόγλου-Δοδέρο ήταν ίσως η μοναδική φίλη που η Χριστίνα την εμπιστευόταν απόλυτα. Ήταν επίσης ο πρώτος άνθρωπος που τη βρήκε νεκρή στη μπανιέρα της, στις 19 Νοεμβρίου του 1988. Η Δοδέρο μετέβη στο νεκροτομείο και ξαγρύπνησε πλάι της στο παρεκκλήσι της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στο Μπουένος Άιρες την τελευταία νύχτα στην Αργεντινή.

Η Μαρίνα Δοδέρο, το πιο προσφιλές πρόσωπο της κόρης του Αριστοτέλη Ωνάση, αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει ανοικτά για τις φωτεινές αλλά και τις πιο σκοτεινές πτυχές του μύθου της οικογένειας Ωνάση.

«Ήμασταν στα 17 όταν γνωριστήκαμε, το καλοκαίρι του ’66, σε ένα πάρτι των Κονιαλίδων, που ήταν φίλοι των γονιών μας. Η αδελφή του Ωνάση, η Μερόπη Κονιαλίδη, μας σύστησε. Σκέφτηκε ότι η ανιψιά της, η Χριστίνα, θα μπορούσε να κάνει καλή παρέα με την εγγονή του εφοπλιστή Τζορτζ Εμπειρίκου και δεν έκανε λάθος. Αμέσως δεθήκαμε και αγαπηθήκαμε» σημειώνει η γόνος της οικογένειας Εμπειρίκου, σύμφωνα με το «Έθνος».

Η ίδια προσθέτει ότι η πρώτη φορά που της ζητήθηκε να γράψει ένα βιβλίο για τη Χριστίνα ήταν μερικές μέρες από τον θάνατό της. «Φυσικά, μου ήταν αδύνατο να το κάνω. Ήμουν απίστευτα λυπημένη και βαθιά σοκαρισμένη. Έδωσα κάποιες συνεντεύξεις, αλλά ως εκεί» λέει η κ. Δοδέρο.

Ωστόσο πλέον αισθάνεται έτοιμη, έπειτα από 25 χρόνια να δείξει την πραγματική Χριστίνα.

«Ήθελα να γράψω την αληθινή ιστορία και να ρίξω φως σε μια υπόθεση που με κυνηγάει. Θέλω τη μέρα που θα φύγω κανείς να μην μπορεί να αμφισβητήσει το όνομα της Χριστίνας και το δικό μου. Να βγει η αλήθεια για τις γενιές που έρχονται» προσθέτει.

«Η Χριστίνα σε ανύποπτο χρόνο μου είχε πει πως ,αν πάθαινε κάτι, ήθελε εγώ να μεγαλώσω το παιδί. Για ένα διάστημα, χάρη σε μια φίλη που δούλευε για τον Ρουσέλ, μάθαινα νέα. Μετά τίποτε. Ποτέ δεν μπόρεσα να δω την Αθηνά… Πάντως η συνείδησή μου είναι ήσυχη και αυτό το βιβλίο είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνω» προσθέτει.

Η Μαρίνα Δοδέρο αναφέρθηκε στην Αθηνά Ωνάση λέγοντας: «Κάθε φορά που κοιτάζω φωτογραφίες της στα περιοδικά η καρδιά μου σφίγγεται… Βλέπω το βλέμμα της Χριστίνας. Ίδια μάτια, ίδιο φοβισμένο πρόσωπο. Θέλω να μάθει η Αθηνά πώς ήταν η αληθινή μητέρα της».

image.2ashx

Το πολυαναμενόμενο βιβλίο αποτελείται από 24 κεφάλαια ενώ, θα ξεκινά από το… τέλος, μέσω χειρόγραφων σημειώσεων που κρατούσε η Δοδέρο.

Όσο για τον τίτλο του, αυτός παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

(Πηγή: www.zougla.gr)