Δήλωση Προέδρου ΠΑΣ Μεγανησίου κ. Μιχάλη Κοντογιώργη

Σε προσωπικό κείμενο (επιστολή) του Δημάρχου του Δήμου Μεγανησίου στον ηλεκτρονικό τύπο του νησιού μας απευθυνόμενος στον Σύλλογο ΠΑΣ Μεγανησίου, αισθάνομαι την υποχρέωση απέναντι στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας και τους απανταχού Μεγανησιώτες, όπου κι αν βρίσκονται, να κάνω ενημέρωση, παίρνοντας το δικαίωμα από τα γραφόμενα της επιστολής του Δημάρχου.

Οι θέσεις και οι απόψεις εκφράζουν προσωπικά τον Πρόεδρο του ΠΑΣ Μεγανησίου, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.

Πραγματικά χαίρομαι για το ενδιαφέρον σας που έστω και με αυτό τον τρόπο γίνεται η αφορμή να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους.

Προέκυψε θέμα όσον αφορά την πρόσκληση για τον χορό του ΠΑΣ Μεγανησίου ότι δεν προσκληθήκατε και γι΄αυτό δεν παραβρεθήκατε τόσο εσείς όσο και η υπόλοιπη δημοτική αρχή. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότιστην συγκεκριμένη χοροεσπερίδα δεν δώσαμε προσκλήσεις σε κανέναν από τους φορείς του νησιού μας, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, και γι΄αυτό κάναμε ανοιχτή πρόσκληση μέσα από τον ηλεκτρονικό τύπο του νησιού μας και αφισοκόλληση.

Κρίνοντας, όμως, εμείς το δικό μας σκεπτικό, αναρωτηθήκατε γιατί ο σύλλογος του ΠΑΣ Μεγανησίου δεν κλήθηκε ποτέ στις συνεδριάσεις του Δημαρχείου σας (όπως συμβαίνει με όλους τους συλλόγους του νησιού), έστω για να έχει και αυτός μια τυπική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα του νησιού και προπάντων να γνωρίζει ως αθλητικό σωματείο τις επενδύσεις που κάνει ο Δήμος σε αθλητικές υποδομές, όπως υποστηρίζετε στο κείμενό σας; Καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Όσον αφορά τον εκπρόσωπο της διοίκησης, ο οποίος πιστεύετε ότι μίλησε με απαξιωτικό και ειρωνικό ύφος, μάλλον παραπληροφορηθήκατε. Ο κύριος Κατωπόδης, γνωρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στον χώρο του αθλητισμού στο Μεγανήσι, μιας και ο ίδιος έχει προσφέρει πολλά σε αυτό τον τομέα, μάλλον πικρία εξέφρασε, που η παρουσία όποιας δημοτικής αρχής και αν ηγείται του τόπου είναιαπούσα από τέτοιες εκδηλώσεις.

Δεν θα σταθώ αναλυτικά στο κατά πόσο έχει βοηθηθεί ο ΠΑΣ Μεγανησίου από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσον αφορά αποδυτήρια, γήπεδο, μετακινήσεις της ομάδας, γιατί όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε για

α) την συμμετοχή του Δήμου στην κατασκευή των αποδυτηρίων

β) την κατασκευή του γηπέδου 5 ημέρες πριν τον αγώνα με τον «Απόλλων Πράγας»

γ) πως μετακινείται η ομάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια

δ) κατασκευή κερκίδας κ.λπ.

Το θέμα μας είναι τι γίνεται από δω και μπροστά για τον Ποδοσφαιρικό Αθλητικό Σύλλογο Μεγανησίου.

Δήμαρχε, οιεγωιστικές συμπεριφορές και φθηνές κουβέντες του τύπου «παραγοντίστικες» κ.α. δεν εκφράζονται στον χώρο μας και δεν μας αντιπροσωπεύουνγιατί ο Σύλλογος αποτελείται από καταξιωμένους ανθρώπους, με αξιοπρέπεια και ιδανικά, γεμάτους από επιτυχία σε όλη τη διαδρομή της ζωής τους και θέληση για προσφορά.

Ως Πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Σωματείου Μεγανησίου δεν θα ήθελα η αντιπαράθεση στα προσωπικά μας θέματα να σταθεί εμπόδιο και να φρενάρει την προσπάθεια που γίνεται από όλους, να πετύχουμε στον χώρο του αθλητισμού προς κοινό όφελος όλων μας και προπάντων της νεολαίας του νησιού που είναι το παρόν και το μέλλον στον τόπο μας.

Η Διοίκηση του ΠΑΣ Μεγανησίου θέλει οποιαδήποτε Τοπική Αυτοδιοίκηση δίπλα της και όχι απέναντι με κόντρες και ίντριγκες. Θέλει μια Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταθεί απέναντι στον κόσμο του νησιού μας και να τους πει με όλη την ειλικρίνεια:

α) Υπάρχει αύριο για τον αθλητισμό στο νησί μας

β) Να πάρει θέση για το στάδιο που για σειρά ετών χρησιμοποιείτο ως πάρκινγκ

γ) Να πάρει θέση για το λεωφορείο για τις μετακινήσεις της αντρικής και της παιδικής ομάδας

δ) Να συμβάλει, με τις όποιες οικονομικές δυσκολίες που έχει ο Δήμος, για την ενίσχυση του συλλόγου μας.

Τέλος εύχομαι ως Πρόεδρος του ΠΑΣ Μεγανησίου από τον διάλογο που θα προκύψει σε κάποια συνεδρίαση του Δήμου ο κόσμος να πάρει τις απαντήσεις και να κριθούμε για τα έργα μας και τις πράξεις μας.

ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ