Ανακοίνωση – Πρόσκληση Δημοτικής παράταξης «Μεγανήσι – Μαζί στο Μέλλον»

50193_112911555434725_3584_n

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Η γενικότερη πολύπλευρη κρίση της χώρας, είναι προφανές ότι έχει επηρεάσει ιδιαίτερα τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Στα τρία περίπου χρόνια, αυτής της αυτοδιοικητικής περιόδου, καλεστήκαμε να κρατήσουμε όρθιο το Δήμο Μεγανησίου, αφού:

·                    Η χρηματοδότηση του Δήμου, μειώθηκε κατά 60%, όταν το λειτουργικό του κόστος, ΔΕΗ, πετρέλαιο, κ.λ.π αυξήθηκαν αλματωδώς.

·                    Το θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη», με περισσότερες αρμοδιότητες και λιγότερους πόρους, δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα, στην λειτουργία του Δήμου.

            Στο διάστημα αυτό, εξορθολογήσαμε τα οικονομικά μας. Ο Δήμος Μεγανησίου έμεινε ένας οικονομικά νοικοκυρεμένος Δήμος, διατηρώντας την καθημερινότητα, το επίπεδο των υπηρεσιών του και την γενικότερη εικόνα του νησιού, σε υψηλά επίπεδα. 

Διατηρήσαμε και ενισχύσαμε τις κοινωνικές μας πολιτικές, ιδιαίτερα στα θέματα της παιδείας, της υγείας, του αθλητισμού, της νεολαίας και του πολιτισμού.

            Προσπαθήσαμε και εκτονώσαμε κοινωνικές εντάσεις και πολώσεις. Αντιμετωπίσαμε επιθέσεις, φραστικές και «έντυπες» με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, ώστε σήμερα η κοινωνία του Μεγανησιού να μπορεί με σοβαρότητα και ώριμη σκέψη να κάνει τις επιλογές της για την επόμενη Δημοτική Αρχή.

            Παράλληλα, δουλέψαμε σκληρά σε ένα δύσκολο περιβάλλον και προωθήσαμε ένα συνολικό σχεδιασμό για ένα εναλλακτικό αναπτυξιακό μοντέλο του Νησιού μας.

            Είχαμε δυναμική παρουσία και λόγο, σε όλα τα επίπεδα αποφάσεων, ώστε σήμερα να είναι σε εξέλιξη και να πραγματοποιούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα, σημαντικά έργα για τις υποδομές μας, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

 

            Στη διάρκεια βέβαια αυτής της δημοτικής περιόδου κριθήκαμε όλοι.  Φάνηκε και καταγράφηκε ποιοι έχουν όραμα, θέση και άποψη και ποιοι νοιάζονται πραγματικά για τα προβλήματα αυτού του τόπου. Φάνηκε ποιοι προτάσσουν τα συμφέροντα της κοινωνίας που εκπροσωπούν, έστω και αν χρειάστηκε  να  συγκρουστούν. Τα παραπάνω, προφανώς δεν θα περάσουν απαρατήρητα από την κοινωνία μας, η οποία μπορεί να αξιολογεί και να κρίνει.  

 

            Εμείς πιστεύουμε και δουλεύουμε για ένα νέο ολοκληρωμένο αναπτυξιακό μοντέλο του νησιού μας, που βασίζεται στο τουρισμό, τον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα, ως αλληλένδετους αναπτυξιακούς πυλώνες. Γύρω από αυτούς ενισχύουμε την κοινωνική επιχειρηματικότητα στη βάση της καινοτομίας. Είναι αυτό που θα δώσει διέξοδο στους νέους του νησιού μας και ταυτόχρονα απαντάει με θετική σκέψη και αισιοδοξία στην κρίση της εποχής.

            Με βασικές προϋποθέσεις την ωριμότητα της κοινωνίας μας, και τις ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις, θεωρούμε ότι είμαστε πολύ κοντά στην υλοποίηση αυτού του οράματος.

            Στην προγραμματική μας θέση αντανακλάται η πολιτική και αυτοδιοικητική μας σκέψη. Παρόλα αυτά δεν μας διαφεύγει η ανάγκη της  δομικής αλλαγής του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το κράτος, η διοίκηση και η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας. Γι’ αυτό και συντασσόμαστε με κάθε ριζοσπαστική πρωτοβουλία,  για ένα κράτος που σέβεται, στηρίζει και προστατεύει τον πολίτη, για ένα κράτος που είναι αρωγός στα ασθενέστερα λαϊκά στρώματα και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

            Στη κατεύθυνση αυτή, μαζί με όλες τις δυνάμεις της δημιουργίας, της ανάπτυξης, του πνεύματος και της προοπτικής και  με εφόδια την οραματική μας πρόταση για το Νησί μας, την πολιτική και αυτοδιοικητική μας εμπειρία και επάρκεια,  δηλώνουμε μαχητικό παρόν στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, για την συνέχιση και ολοκλήρωση της προσπάθειας μας.

 

            Καλούμε τους φίλους της παράταξης και όσους αποδέχονται τις βασικές μας αρχές, σε συνάντηση την :

·        Κυριακή 16 Φλεβάρη, ώρα 11.30 πρωινή στο Ξενοδοχείο ΜΕΛΙΑ (Χαλκοκονδύλη 14 & Πατησίων – ΑΘΗΝΑ ) και την

·        Παρασκευή 21 Φλεβάρη, ώρα 18.00 στην αίθουσα πολιτισμού (Σπαρτοχώρι)

Ανοίγοντας την συζήτηση, για την επικαιροποίηση της προγραμματικής μας θέσης και την στελέχωση του ψηφοδελτίου μας.

 

                                                      Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

                                                            «Μεγανήσι – Μαζί στο μέλλον»

                                                                  Ευστάθιος Ζαβιτσάνος