Σύλλογος Γυναικών Μεγανησίου » Η Ηλακάτη » 1η γενική συνέλευση.

Δυναμική είσοδο στα κοινωνικά  δεδομένα του νησιού μας έκανε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών. Η πρώτη τους γενική συνέλευση χαρακτηρίστηκε από μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό των γυναικών που από ότι φαίνεται είχαν ανάγκη την δημιουργία του συλλόγου.

Αφού τακτοποιήθηκαν οικονομικές εκρεμότητες και έγινε εγγραφή νέων μελών προεδρείο και μέλη κατέθεσαν προτάσεις και απόψεις για δράσεις και ενέργειες του συλλόγου.

Αυτές ήταν:

1) Συμμετοχή και βοήθεια του συλλόγου στην συγκέντρωση λαογραφικού και άλλου υλικού για τα μουσεία που έχουν δρομολογηθεί από τον Δήμο.

2) Διοργάνωση για την γιορτή της Γυναίκας.

Η γιορτή θα αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα γίνει προβολή ταινίας στην Κ.Λ. αφιερωμένη στην γυναίκα  με αναφορές στο πρόσωπό της από εκπρόσωπο του άλλου φύλου, και στο δεύτερο  θα ακολουθήσει ποτό και γλέντι στο καφε-μπαρ «Βοοm-Boom».

3) Ετήσιος προληπτικός έλεγχος με τεστ-παπ και μέτρηση οστεικής μάζας σε συνεργασία με το νοσοκομείο Λευκάδας.

4) Ενεργή φιλανθρωπική προσφορά σε ανθρώπους και σωματεία που έχουν ανάγκη. Για αρχή ο σύλλογος έχει έρθει ήδη σε επαφή με εκπρόσωπο του Δήμου Κεφαλληνίας προκειμένου να γίνει προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους.

5) Η δημιουργία ψυχαγωγικής -ενημερωτικής  σελίδας στο ιντερνετ είναι μέσα στα σχέδια του συλλόγου.

6) Εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τον «Μέντη» προκειμένου να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος που έχει ιδρύσει ο σύλλογος Μεγανησιωτών.

7) Πασχαλινό παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες και εδέσματα .

8) Εκδοση βιβλίου με παραδοσιακές Μεγανησιώτικες συνταγές.

9) Εγινε μια αναφορά στην γιορτή της μητέρας και κατατέθηκε πρόταση για τον εορτασμό της.

10) Εκδρομή με σκοπό την συνάντηση με ανάλογο σύλλογο.

Οπως βλέπετε δεν είναι και λίγα για αρχή, κι από ότι φαίνεται υπάρχουν πολλές ακόμα ιδέες , αλλά και πολύ όρεξη και μεράκι  για δουλειά. Να ευχηθούμε στο Δ.Σ. καλορίζικο και καλή επιτυχία στην προσπάθειά του.

Δ.Σ.

Ακριβούλα Πολίτη: Πρόεδρος

Κατερίνα Αυγερινού: Αντιπρόεδρος

Ματίνα Ραπτη: Γραμματέας

Αλίκη  Καββαδά: Ταμίας

Κατερίνα Ζαβιτσάνου: Μέλος

Κωστούλα Αργύρη: Μέλος

Εύα Λιβιτσάνη: Μέλος

 

Καλή αρχή και καλή συνέχεια….