Αντιδράσεων συνέχεια για την αποστράτευση του υποναυάρχου Σπύρου Κονιδάρη

images-bio-konidaris-konidaris-230x223

Δεν έχει σταματημό το κύμα αντιδράσεων για τους εξαίρετους αξιωματικούς που αποστρατεύτηκαν με αδιαφανείς κρίσεις, με προεξάρχοντα τον Μεγανησιώτη Σπύρο Κονιδάρη! Ακόμα και  ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς σε ανακοίνωσή του. Δείτε παρακάτω τα σχόλια από σχετικά με την Άμυνα σάιτ.

1) Ο Αη Νικόλας να βάλει το χέρι του! Τι είπε ο “αποκεφαλισμένος” Υπαρχηγός Στόλου
Κόλαση γίνεται από χθες στο Πολεμικό Ναυτικό με την “καρατόμηση” δύο στελεχών του τα οποία κατά γενική ομολογία είχαν προσόντα να φθάσουν μέχρι και για αρχηγοί του Όπλου.
Με απόφαση των “ναυαρχαίων” , “φαγώθηκαν” οι Κονιδάρης και Βουραζέλης . Οι αποφάσεις δεν έχουν ακόμη πάρει υπογραφή Αβραμόπουλου ο οποίος έχει πάρει τα μηνύματα ότι κάτι δεν πάει καλά . Βέβαια ο ένας εκ των δύο ο Κονιδάρης αποχαιρέτησε το προσωπικό στο ναύσταθμο που είναι παγωμένος, όχι μόνο από τον αποκεφαλισμό των δύο αλλά και με το ποιοι μένουν.
Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι στην συναξη Κυβερνητών και Διοικητών του Αρχηγείου Στόλου για το αποχαιρετισμό του Υπαρχηγού Στόλου Σ. Κονιδάρη, οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή όσον αφορά τους λόγους αποστρατείας .
Η απάντηση αμήχανη από τον απελθόντα Υπαρχηγό. “Δεν μπορώ να σας εξηγήσω γιατί αποστρατεύτηκα”.
Η τελευταία ερώτηση των Κυβερνητών και Διοικητών: …και τι μέλλει γενέσθαι; Εμείς πως πορευόμαστε;”
Η απάντηση αφοπλιστική: Δυστυχώς δεν μπορώ να σας πω τίποτα, κάντε ότι νομίζετε για το καλό του Ναυτικού.
Με λίγα λόγια ο Αη Νικόλας να βάλει το χέρι του;

(http://armynews.gr/?p=17558)

2) Πυρ της αντιπολίτευσης για τις κρίσεις – «Ψευδοεθνικόφρονες πλήττουν το αξιόμαχο»
Και πολιτική κόντρα για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του επιτίθεται στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι αποστρατεύθηκαν αξιωματικοί με εξαιρετικά βιογραφικά .

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί την έναρξη “πολέμου” αναφέρει ότι «σε ώρες κρίσιμες για την Ελλάδα, την Κύπρο και όλη την περιοχή, η μνημονιακή κυβέρνηση αποστρατεύει έμπειρους ανώτατους αξιωματικούς, με εξαιρετικά βιογραφικά».

Το μόνο τους «λάθος», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, «ήταν ότι νοιάζονται για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Κατά τα άλλα, οι ψευτοεθνικόφρονες υπερασπίζονται το Αιγαίο, τους φυσικούς πόρους, τον εθνικό χώρο».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι «η μνημονιακή κυβέρνηση των Βενιζέλου-Σαμαρά, ασπόνδυλη απέναντι στους διαφόρους εντολείς της, συνεχίζει χωρίς καμία αιδώ να πλήττει βαρύτατα το αξιόμαχο και το ηθικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο λαός θα ανακόψει πολύ σύντομα αυτόν τον απαράδεκτο κατήφορο».

(http://www.onalert.gr/stories/pyr-tis-antipolieysis-gia-kriseis)

3) Τα παρατράγουδα των κρίσεων στις Ε.Δ. «Θυσιάστηκαν» δύο εξαίρετοι αξιωματικοί του Π.Ν.
ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΦΙΛΩΝ…

Νέο πανελλήνιο αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε μετά και τις φετινές κρίσεις στο ΠΝ. Από τον Οκτώβριο του 2011 -μετά το «πογκρόμ» Μπεγλίτη- και οι τρεις θέσεις των μαχίμων αντιναυάρχων του ΠΝ, ύστερα από… τόσες αλλεπάλληλες τακτικές και έκτακτες κρίσεις, συνεχίζουν να καλύπτονται από αξιωματικούς της τάξεως του 1980! Τώρα, όσον αφορά την τάξη του 1981, το 50% των ναυάρχων της τάξεως, δηλαδή πέντε, αποστρατεύθηκαν φέτος, ανάμεσα τους και ο γιος του πρώην Αρχηγού του ΓΕΝ ναυάρχου Νίκου Παππά, υποναύαρχος Βελισσάριος Παππάς. Αποστρατείες, όμως, που δεν θεωρήθηκαν έκπληξη.

Αντίθετα, αίσθηση έχει προκαλέσει σε όλο το Πολεμικό Ναυτικό, η αποστρατεία των αρχηγών της τάξεως του 1982, του υποναυάρχου Σπύρου Κονιδάρη -Υπαρχηγού του Στόλου- και του αρχιπλοιάρχου Δημητρίου Βουραζέλη, αρχιεπιστολέα ΓΕΝ. Πρόκειται για δύο εξαίρετους επιχειρησιακούς αξιωματικούς, με μεταπτυχιακά διπλώματα και βιογραφικά που θα τα ζήλευαν… υπουργοί. Κι όμως, μπρος στο να προωθήσουμε τους μέτριους, αλλά ημέτερους, στερούμε από το ΠΝ τις πολύτιμες υπηρεσίες των αξιωματικών αυτών. Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στη στήλη ότι ο λόγος που «καρατομήθηκαν» οι δύο άριστοι αυτοί αξιωματικοί ήταν απλά η προώθηση ενός αρχιπλοιάρχου, φίλου του Αρχηγού του Ναυτικού (περισσότερα την άλλη εβδομάδα). Απόστρατος «δεξιός» ναύαρχος μας έλεγε με απογοήτευση ότι όλα όσα διαβεβαίωνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας περί αξιοκρατίας «είναι λόγια του αέρα» και το δικαιολογούσε με το επιχείρημα: «Ας δει ο υπουργός τα βιογραφικά αυτών των δύο αξιωματικών, να τα συγκρίνει με το βιογραφικό του Α/ΓΕΝ που τους αποστράτευσε και μετά ας έλθει να μας μιλήσει για αξιοκρατία…».

(http://staratalogia.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1554.html)