Στο Μεγανήσι περιόδευσαν οι υπ. της Επτανησιακής Αναγέννησης

58

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗ ΣΟΥΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ

Ο Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Καλούδης, μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Πραξιτέλη Σούνδια και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο από το Μεγανήσι κ. Λευτέρη Κατωπόδη, περιόδευσαν το Μεγανήσι.

Κατά την χθεσινή περιοδεία του Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γιώργου Καλούδη με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Πραξιτέλη Σούνδια και τον υποψήφιο Μεγανησίου Λευτέρη Κατωπόδη στο Μεγανήσι:

Καταρχήν συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο των αλιέων Λευκάδας – Μεγανησίου – Καλάμου και Καστού Σταύρο Καλλίνικο, διότι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα του Μεγανησίου είναι ότι κυβέρνηση και βουλευτές ερημώνουν και εξοντώνουν την οικονομία του νησιού, αφού απαγόρευσαν το ψάρεμα της μαρίδας με βιντσότρατα με αποτέλεσμα το νησί να πονάει οικονομικά.

Ο κύριος Καλλίνικος είπε στους κ.κ. Καλούδη, Σούνδια και Κατωπόδη χαρακτηριστικά: «Σκοτώνουν τα ψαρολίμανα και τους μικρούς ψαράδες για να ευνοήσουν τους ιχθυοτροφάδες. Βρωμάνε οι θάλασσες. Κανένα ιχθυοτροφείο δεν είναι νόμιμο.

Σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία δουλεύουν ελεύθερα οι βιντσότρατες. Για να εξοντώσουν τους ψαράδες ζητούν προκαταβολικά τις εισφορές 6 μηνών».

Ο Γιώργος Καλούδης τόνισε ότι το θέμα των ψαράδων του Μεγανησίου και ολόκληρου του Ιονίου το αναδείξαμε εμείς γιατί εμείς είμαστε σπλάχνα από τα σπλάχνα σας. Είμαστε με το λαό και όχι με το Κολωνάκι. Το βάλαμε θέμα στο ΠΣΙΝ, ελήφθη η απόφαση αλλά ο κ. Σπύρου και η παράταξη του αντί να το διεκδικήσουν, το έριξαν και το βύθισαν στα βαθύ ύδατα της Αγίας Μαύρας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να προβάλουμε και να διεκδικούμε για το Μεγανήσι και τους ψαράδες τα δίκαια αιτήματα τους. Διότι η μαρίδα είναι το ψάρι του φτωχού ανθρώπου.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Καλούδης, με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πραξιτέλη Σούνδια και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Μεγανησίου Λευτέρη Κατωπόδη, περιόδευσε στο Βαθύ, στο Σπαρτοχώρι και στο τέλος μίλησαν σε μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση στο Κατωμέρι.

226

Οι κάτοικοι υποδέχτηκαν θερμά τους κ.κ. Καλούδη, Σούνδια και Κατωπόδη και παίρνοντας το λόγο και έθεσαν αρκετά πολιτικά θέματα και κυρίως το υπ’ αριθμόν ένα θέμα του Μεγανησιου που είναι η απαγόρευση του ψαρέματος με βιντσοτρατες.

Χαρακτηριστικά είπαν ότι το Μεγανησι κάθε χρόνο ερημώνει, φεύγει η νεολαία και χάνει εισόδημα 500.000 ευρώ. Τόνισαν ότι η μαρίδα έχει διάρκεια ζωής 18 μήνες και το ψάρεμα με βιντσότρατα δεν καταστρέφει το γόνο και την ποσειδωνία, αντίθετα τον Οκτώβρη τα δίχτυα της βιντσότρατας, καθαρίζουν τη θάλασσα τραβώντας τα σάπια φύκια.

Τα στελέχη της Επτανησιακής Αναγέννησης υποσχεθήκαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τελικής νίκης, γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε οι ιχθυοτροφαδες να μολύνουν τις θάλασσες και να κάνουν ζημιά στον τουρισμό. Και να ευνοηθούν επειδή χρηματοδοτούν προεκλογικούς αγώνες να καταστρέφουν την φυσική αλιεία χιλιάδων χρόνων.

Είναι χαρακτηριστικό για αυτό ότι οι ψαράδες του Μεγανησίου στη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση στο Κατωμέρι, μόλις απαγορεύτηκε το ψάρεμα με βιντσότρατες η τιμή της τσιπούρας ιχθυοτροφείου ανέβηκε από 2,9 ευρώ το κιλό σε 8 ευρώ το κιλό.

(ΔΤ)

Πηγή: Λευκαδίτικα Νέα

Σημ. ΜΤ: Το ίδιο βράδυ ο κος Καλούδης είχε θεσμική συνάντηση και συζήτηση των προβλημάτων του Μεγανησίου με τον Δήμαρχο κο Στάθη Ζαβιτσάνο.

ΕΝΤΟΝΟ ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟ

Η Επτανησιακή Αναγέννηση με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιώργο Καλούδη, ανακοινώνει ότι στο ψηφοδέλτιο Λευκάδας, ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ για την Επτάνησο, συμμετέχουν:

  1. Κατωπόδη – Ρόκου (Μπέλα) Μαρία – Ιατρός
  2. Ρομποτή Καλομοίρα – Αρχιτέκτων – Μηχανικός