«Ιούδας» υπό βροχή…

1388294

Πολύ άστατος ο καιρός από σήμερα και μέχρι το Μ.Σαββάτο σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ. Από χτες το βράδυ στο Μεγανήσι έχουμε βροχοπτώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και ανέμους 5-6 μποφόρ. Ελπίζουμε τα τερτίπια του καιρού να συντομεύσουν την διάρκειά τους μεγαλοβδομαδιάτικα.

Δείτε τις προγνώσεις:

Αντιμέτωποι με δύσκολες καιρικές συνθήκες θα βρεθούν κάτοικοι ορεινών και πεδινών περιοχών στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο, καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες της Μ. Τετάρτης θα σημειωθεί έντονη βροχόπτωση, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύεται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Αρχικά τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν περιοχές στο βόρειο τμήμα του Ιονίου, ενώ στη συνέχεια θα επεκταθούν σε όλη τη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά Ελλάδα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), είναι πιθανό να σημειωθούν χιονοπτώσεις από το απόγευμα της Μ. Τετάρτης στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας καθώς και σε ορεινές περιοχές της δυτικής Στερεάς Ελλάδας όπου το υψόμετρο ξεπερνά τα 1.200 μέτρα. Η κακοκαιρία θα επεκταθεί σταδιακά προς το ανατολικό τμήμα της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις βραδινές ώρες αναμένονται τη Μ. Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις αρχικά ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές και αργότερα σποραδικές καταιγίδες θα έχει τη Μ. Τετάρτη η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ, ενώ τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

image1.ashx

Ο καιρός της Μ. Πέμπτης

Στα δυτικά θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά (υψόμετρο πάνω από 1.100 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πελάγη από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα δυτικά.

Ειδικότερα, στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν κατά διαστήματα να είναι τοπικά ισχυρές. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, ενώ θα ενταθούν στην ανατολική Στερεά και στα νησιά του Αιγαίου, για να φθάσουν τελικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Θράκη αργά το βράδυ της Μ. Πέμπτης.

Πηγή: Ζουγκλα