Εκδρομή Δημοτικού στα Γιάννενα

Το Δημοτικό σχολείο πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στα Γιάννενα χτες  Παρασκευή 30 Μαίου.

Με άστατο καιρό οι μαθητές με τη συνοδεία των γονιών και δασκάλων τους ξεκίνησαν την ετήσια μονοήμερη εκδρομή τους .

Γύρω στις δέκα έφτασαν στην πόλη των Ιωαννίνων. Πρώτη στάση το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Π. Βρέλλη όπου εκεί οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να κάνουν μια διαδρομή στην ιστορία μέσα από τα  κέρινα πρόσωπα που δημιούργησε ο Παύλος Βρέλης. Η πιστή απεικόνηση όχι μόνο των ηρώων αλλά και του περιβάλοντος χώρου και της εποχής που αυτά δρούσαν προκαλούσε δέος.

Επόμενη επίσκεψη το δημοτικό σχολείο της Ανατολής. Το μεγαλύτερο σε αριθμό μαθητών σχολείο της περιοχής υποδέχτηκε τους μαθητές μας θερμά. Τα δυο σχολεία συνεργάζονται όλο το χρόνο σε ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει την γνωριμία επαφή και συνεργασία μαθητών από άλλα σχολεία.

Τα παιδιά της Ανατολής γνώρισαν από κοντά τους Μεγανησιώτες συμμαθητές τους. Τους χάρησαν αναμνηστικά,και αφού χόρεψαν μαζί παραδοσιακούς χορούς απόλαυσαν τον πλούσιο μπουφε που είχαν ετοιμάσει οι γονείς και κηδεμόνες τους.

Ακολούθησε επίσκεψη στο μουσείο της λίμνης και στο σπίτι του Αλή πασά και ελεύθερος χρόνος όπου εκεί μαθητές και γονείς αξιοποίησαν σε φαγητό και επίσκεψη στην πόλη. Ο καιρός δεν βοήθησε ιδιαίτερα αφού εως και την ώρα της επιστροφής παρέμεινε βροχερός και ψυχρός.

Μια ακόμα εκδρομή , από αυτές που γράφουν στην μνήμη των μαθητών. Ιδιαίτερη η σημασία της για τα παιδιά της Εκτης που αφήνουν πίσω τους το Δημοτικό αλλα και τη συνοδεία των γονιών τους .

Κι αφού οι εκδρομές αυτές σηματοδοτούν και το τέλος της σχολικής χρονιάς καλές διακοπές παιδιά και να είστε γεροί να κάνετε πολλές εκδρομές ακόμα.