Το Χορευτικό του ΠΣ Επτανησίων Γαλατσίου στο Πολιτιστικό Αντάμωμα Φορέων της περιοχής

Πολιτιστικό αντάμωμα των φορέων Πολιτισμού υπό την αιγίδα του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχή. Το χορευτικό του Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου θα σας παρουσιάσει χορούς των Κυθήρων

Ο Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα τα Χριστούγεννα του 2006 και είναι από τους νεότερους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου Γαλατσίου.
Με αργά αλλά σταθερά βήματα με πολύ δουλειά και μεράκι, με ανιδιοτέλεια και αγάπη για προσφορά , και πυξίδα του του τον πολιτισμό και την κοινωνία ,αγωνίζεται καθημερινά :
• Για την διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς των Επτανήσων .
• Για την ανάπτυξη του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου των μελών και φίλων του Συλλόγου, και την ανάπτυξη πνεύματος συναδέλφωσης και αλληλεγγύης.
• Συμμετέχει σε κάθε είδους κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και αναπτύσσει πρωτοβουλίες για την επίτευξη κάθε είδους κοινωνικών στόχων.

Πρόεδρος του Συλλόγου από της ιδρύσεως του μέχρις και σήμερα είναι ο κ. Γιάννης Ζαβιτσάνος.

Το χορευτικό του Συλλόγου Επτανησίων με δάσκαλο τον κ. Γιάννη Γκούλτα, και υπεύθυνους τον κ. Αυγουστίνο Κονδύλη, την κ. Κατερίνα Γαστεράτου και Ευτυχία Γεωργάτου, κάθε χρονιά σας ταξιδεύει σε διαφορετικό Ιονιοπελαγίτικο νησί.
Σήμερα θα σας ταξιδέψει στον πολιτισμό και την παράδοση των Κυθήρων .

Τα Κύθηρα ή Τσιρίγο είναι το νοτιότερο από τα νησιά του Ιονίου Πελάγους. Βρίσκονται απέναντι από το νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, στην είσοδο του Λακωνικού κόλπου.
Είναι το μοναδικό νησί από τα Επτάνησα που δεν ανήκει διοικητικά στην περιφέρεια Ιονίων νήσων αλλά στη Νομαρχία Πειραιώς. Παρόλα αυτά, στο ρου της ιστορίας ακολούθησε τη κοινή μοίρα των Ιόνιων Νησιών.
Τα Κύθηρα, γνωστά και ως νησί της Αφροδίτης αφού σύμφωνα με τον Ησίοδο εδώ γεννήθηκε η ομορφότερη θεά του Ολύμπου, η θεά του έρωτα, η οποία ταξίδεψε μέσα σ’ ένα κοχύλι μέχρι την Κύπρο όπου και αναδύθηκε.
Το νησί βρίσκεται «εκεί που σμίγει η δύση με την ανατολή στη Μεσόγειο» κι εκεί που οι πολιτισμοί διασταυρώνονταν και πλέκονταν της μοίρας τα παιχνίδια.
Ξεχωρίζει για τα διάσπαρτα μνημεία του κληροδοτημένου του πολιτισμού που φανερώνουν τη μοναδικότητα των Κυθήρων στον Ελλαδικό χώρο

Οι φορεσιές του χορευτικού είναι οι παραδοσιακές Τσιριγώτικες φορεσιές

Οι χοροί που θα παρακολουθήσετε είναι:
1. ΖΑΓΑΡΑΚΙΑ
2. ΠΑΠΑΔΟΠΑΝΑΓΙΩΤΑΙΝΑ
3. ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΚΟΣ
4. ΜΕΣΣΑΡΙΤΙΚΟΣ
5. ΑΙ ΓΙΩΡΓΗΣ-ΜΠΑΛΛΟΣ

PSEG Xoreftiko 2014