Στιγμές…Ιουνίου! (2014)

Ιούνιος καλοκαίρι διακοπές. Στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης … στιγμές παρέας !

Χρώματα ζωντανά και έντονα και εικόνες γεμάτες θάλασσα και φεγγάρι. Και ο παράδεισος των λίγων ρομαντικών δεν θα μπορούσε να μη βρίσκεται και στο Μεγανήσι, που καλοκαιρινό τώρα πια αρχίζει τις δικές του διακοπές.

Οι διακοπές των παιδιών δίνει το σήμα έναρξης, κι όπως συνηθίζεται,  ο αποχαιρετισμός έγινε και φέτος με το καθιερωμένο μπουγέλωμα τουλάχιστον στο δημοτικό αφού το γυμνάσιο και το λύκειο έχει ακόμα υποχρεώσεις . Οι πανελλήνιες συνεχίζονται απασχολώντας κυριολεκτικά τους υποψήφιους . Με άγχος και αγωνία τα παιδιά εξετάζονται καθημερινά στα δύσκολα φετινά θέματα, ανυπομονώντας να τελειώσει αυτή η δοκιμασία…

Ο καιρός παράξενος με βροχές μελτέμια και ψύχρες πήγε πίσω μπάνια και βόλτες , γεγονός που έφερε γκρίνιες . Η θάλασσα «παταούδι» και οι λίγοι τολμηροί  βρέχανε μόνο…. ποδαράκια.

Κρατώντας πάντα την αισιοδοξία οι μέρες κυλάνε ήρεμα και το μουντιαλ γεγονός που δίνει αφορμή για μάζωξη και κουβέντα.

Κι ενώ η Ελλάδα τελικά δεν κατάφερε να μας φέρει το  τιμημένο, στο Μεγανήσι ο φαρμακοποιός μας έφερε ήδη δύο. Δεύτερος και τρίτος νικητής στο πρωτάθλημα σκάκι της Δυτικής Ελλάδας, απέδειξε για άλλη μια φορά τις ικανότητές του.

Γιατί τελικά κάποιοι άνθρωποι ξεχωρίζουν  και θα συνεχίζουν να ξεχωρίζουν όσο και να ενοχλεί αυτό.

Κι ο Παναγιώτης είναι ένας από αυτούς…

Οσο ο Παναγιώτης γιόρταζε την επιτυχία του ο Γιάννης άναβε φωτιές παραμονή του Αη-Γιαννιού  και της ονομαστικής του εορτής, τηρώντας το σπάνιο πια έθιμο των «λάμπαρδων», αφού πουθενά αλλού δεν συναντήσαμε ούτε κολοφωτιά. Πάει κι αυτό , έγινε ντεμοντέ και πέρασε στη λήθη…

Κι η θερμοκρασία ανέβαινε σιγά-σιγά και τα πρώτα μπάνια άρχισαν κατευθύνοντας κόσμο στις έρημες μέχρι τώρα παραλίες.

Οι πρώτες ξαπλώστρες απλώθηκαν, κι οι ομπρελίτσες άνοιξαν δειλά-δειλά αντιμετωπες με τα απότομα μπουρίνια.

Κρουστικά κυρίες μου και μανταλάκια για τις ξαπλώστρες πήρατε; Οχι;;; Για ρωτήστε κάτι φίλες μου σελέμπριτι και θα σας πούνε. Σωθήκανε σου λέει απο το σήκω πείθω να μαζεύουν τις ομπρέλες από την παραλία  και τις άταχτες ξαφουρδισμένες πετσέτες από την ξαπλώστρα. Πάντως μεταξύ μας πήρα κι εγώ…..

Εδωσε και πήρε ο Ντίνος σε τηλεφωνική συνομιλία με τους άσπονδους φίλους-εχθρούς του από την Αθήνα.

-Ερχομαιιιιι… απειλητική η φωνή του από το τηλέφωνο με αρκετή αίσθηση νοσταλγίας . Αισθητή και η απουσία του από το Βαθύ τέτοια εποχή…

Κι επειδή όλο και με κάτι πρέπει να ασχολούμαστε, η μικρή αλεπού , γέμισε το κενό.

Κατοικίδιο πια και πιο ήμερο κι απ΄τις γάτες, το ζώο κάνει εμφάνιση κάθε βράδυ. Ανάμεσα από τραπέζια , έξω από τις πόρτες και με τη συντροφιά μικρών και μεγάλων απολαμβάνει το φαγητό που της σερβίρουν μαγαζιά και θαμώνες, και περιφέρεται τσιτωμένη αναμέσά μας.

Μασκωτ, αβάφτιση προς το παρόν. Η βάφτιση τον Σεπτέμβρη…

Αλλά βαφτίσια είχαμε και μες το μήνα. Η μικρούλα Αντζουλέτα-Κοραλία κόρη του Νίκου και της Ελένης δεν σταμάτησε να κλαίει , ως την ώρα που μπήκε στην κολυμπήθρα. Τότε χαλαρή και ήρεμη απόλαυσε το μπάνιο  και το διπλό ονομά της.

Το όνομα Νικόλαος απέκτησε κι ο γιός του Κώστα και της Κωσταντίνας  Αυγερινού. Ο μικρός ομορφούλης πρωταγωνίστησε στην τελετή με πολλούς καλεσμένους , σε μια πανέμορφα στολισμένη εκκλησία.

Το όνομά τους γιόρτασαν εκτός από το Γιάννη, ο Παύλος, ο Πέτρος και ο Αποστόλης με τις ευλογίες του Αρχιεπίσκοπου που μας τίμησε για ακόμα μια φορά με την επίσκεψη του στο νησί δίνοντας τις ευλογίες του.

Ευλόγησε και τους αθλητές μικρούς και μεγάλους που πήραν μέρος στους φετινούς ποδηλατικούς αγώνες.

Πρόσωπο της ημέρας ο Αποστόλης , ποδηλάτης αθλητής . Μετά από ένα ατύχημα (;) κατέκτησε την δεύτερη θέση, κέρδισε στην λαχειοφόρο το ποδήλατο, και πήρε πολλά πολλά μετάλια. Αντε βρε…Δώρο για τη γιορτή σου…

Και πολλά γενέθλια είχαμε τον Ιούνιο. Από ότι φαίνεται ο Σεπτέβρης είναι ο πιο γόνιμος μήνας του χρόνου με επιτυχημένες » συλλήψεις», σαν αυτή του δικού μας Αντώνη που μυρίστηκε αμέσως την κομπίνα κάτω από τα ράσα και συνέλαβε τις κακοποιές, τάχα καλόγριες. Τέτοια γεγονότα δεν περνάν απαρατήρητα στο νησί, να αναγνωρίζουμε  που και που καμιά επιτυχία.

Πολλές οι επιτυχίες του μήνα, κι εκτός από τους νικητές των ποδηλατικών αγώνων , σημαντική θεωρείται η επαγγελματική συνεργασία με ομάδα της Α Εθνικής του Δημήτρη Πολίτη, από το Κατωμέρι. Καλή σταδιοδρομία και σύντομα να μας κάνει περήφανους.

Επιτυχίες και στο ψάρεμα. Ο ολφός βάρους 22 κιλών  αναδύθηκε από το βυθό παραδωμένος στο ψαροντούφεκο ερασιτέχνη ψαρά , και οδηγήθηκε στην κουζίνα γνωστού εστιατορίου για μερίδες, ενώ το τρίκιλο κεφαλόπουλο, λεία άλλου ψαρά φαγώθηκε σε οικογενειακό δείπνο.

Κι εκτός από ψάρια η θάλασσα έβγαλε τεράστια σημαδούρα που αμέσως έγινε ντεκορ.

Ο Ιούνιος σημείωσε και αρκετά περιστατικά με περίεργες  απώλειες.

Συγκεκριμένα αναζητούνται ύποπτοι  που αφαίρεσαν:

Μετάλια και μπλουζάκια των ποδηλατικών .

Αλυσοδεμένο πλαστικό κροκόδειλο χρώματος πράσινο. Φορούσε  μπλέ κασκέτο, «πόρτα» γνωστού καφέ στο Βαθύ.

Ραντιστικό φάρμακο για σφήγκες, χρώματος κίτρινου , ισχυρό δηλητήριο, από δημόσιο χώρο. Προσοχή το φάρμακο δεν είχε οδηγίες χρήσης, ήταν σε μπουκαλάκι του νερού και η χρήση του άγνωστη στους περισσοτέρους. Πάντως αν τόχανε πιεί θα το ξέραμε….

Κι επειδή δεν φαίρονται μόνο οι άνθρωποι περίεργα αλλά και τα ζώα το μικρό κουταβάκι υιοθετήθηκε από προβατίνα που το μητρικό της ένστικτο λειτούργησε τόσο ώστε να το ταίζει με το γάλα της.

Η συμβίωση μπέρδεψε το μικρό τσοπανόσκυλο που απογαλατίστηκε πρόωρα και αναζητώντας μητρική αγκαλιά τη βρήκε απλόχερη στη μάνα προβατίνα που είχε αποχωριστεί το μικρό της….

0_1

Κι ένα Κουιζ ….Σε ποιόν ανήκουν τα παρακάτω αντικείμενα;

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Βοήθεια: Γνωστός επιτυχημένος επιχειρηματίας, χορεύει πολύ καλό ζειμπέκικο και τρώει παγωτό βιενέτα με ομελέτα.

Σήμα κατατεθέν του κυρίου κι όποιος το βρεί κερδίζει γεύμα για δύο στο μαγαζί του…

Ενα νέο μαγαζί άνοιξε στο Βαθύ, πριν από λίγες μέρες. Ο Κωνσταντίνος και η Ελισάβετ ιδιοκτήτες, επένδυσαν στο Μεγανήσι σε ένα πρατήριο φούρνου με γλυκά καφέ σάντουιτς.

Κι οι μέρες του μήνα έτσι πέρασαν, με απλές καθημερινές στιγμές . Κι οι φίλοι μαζεύονται σιγά σιγά και μεγαλώνει η παρέα και η νύχτα .

Καλοκαίρι, με άλλη διάθεση με άλλη ματιά με άλλη όρεξη.

Ας το υποδεχτούμε…

Ο Ιούνιος κλείνει τις στιγμές του και εμείς σας περιμένουμε….

Καλές διακοπές σε όλους.

Ραντεβού τον Σεπτέβρη…από Μεγανήσι καλό βράδυ…..