Δύο Μεγανησιώτισσες ανάμεσα στους πρωτεύσαντες στις Πανελλαδικές

579900_141371099367406_558476453_n

Ανακοινώθηκαν προχθές οι βαθμολογίες των πανελλαδικών μαθημάτων, δίνοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που επιθυμούν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ είναι αναρτημένοι ήδη από την Τρίτη σε όλα τα Λύκεια της Λευκάδας.

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι διευθυντές των σχολείων για τις φετινές επιδόσεις των μαθητών τους στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ειδικότερα, ιδιαίτερα ευχαριστημένος εμφανίζεται ο διευθυντής του Λυκείου Βασιλικής, κ. Μήτσουρας, καθώς οι πέντε από τους εννέα μαθητές που δώσανε Πανελλήνιες εξετάσεις στην Βασιλική, θα βρίσκονται από το Σεπτέμβρη στα ανώτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Αυτό είναι τεράστια επιτυχία, για τους μαθητές του σχολείου της Βασιλικής, που οφείλεται αποκλειστικά τόσο στην θέληση των παιδιών, όσο και στην προσπάθεια των καθηγητών τους, και όχι στην ενισχυτική διδασκαλία των φροντιστηρίων, δεδομένου ότι τα παιδιά αυτά, δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στην πόλη της Λευκάδας.Η συγκοινωνία δεν είναι τακτική για την Λευκάδα και δεν εξυπηρετεί καθόλου τους μαθητές, και τα καθημερινά μεταφορικά έξοδα που απαιτούνται είναι δυσβάσταχτα για τους γονείς. «Όλα τα παιδιά του σχολείου μας, είναι πολύ καλά παιδιά, που δείχνουν ενδιαφέρον για την μάθηση, και επιπλέον είναι και εργατικά, καθώς τα περισσότερα από αυτά το καλοκαίρι εργάζονται είτε σε ξενοδοχεία και εστιατόρια ως σερβιτόροι, είτε στα χωράφια. Για αυτό και τους αξίζουν διπλά και τριπλά συγχαρητήρια! », μας είπε ο διευθυντής του σχολείου.

Αλλά και ο υποδιευθυντής του ΕΠΑΛ Λευκάδας Νικόλαος Νατσαρίδης, είναι ικανοποιημένος με τις επιδόσεις των μαθητών του σχολείου. «Όσα παιδιά ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για την εισαγωγή τους στις ανώτερα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας, πέρασαν με μεγάλη ευκολία, καθώς η ύλη που διδάσκονται στο ΕΠΑΛ είναι πολύ συγκεκριμένη και κατευθυνόμενη προς τον τομέα που ενδιαφέρει τον καθένα από τους μαθητές», μας είπε. Επιπλέον άλλο ένα προσόν του ΕΠΑΛ, είναι ότι ο κάθε μαθητής που θα τελειώσει το Λύκειο αυτό, το πτυχίο του οποίου όπως μας διαβεβαίωσε δεν υστερεί σε βαρύτητα, από τα Γενικά Λύκεια της χώρας, θα έχει αποκτήσει και μία επαγγελματική ειδικότητα, την οποία μπορεί να αξιοποιήσει παράλληλα ή μη με τις μετέπειτα σπουδές του, πάνω στο αντικείμενο που τον ενδιαφέρει. Το ΕΠΑΛ είναι ένα Λύκειο που παρέχει εξειδικευμένη γνώση στους μαθητές εκείνους που θέλουν είτε να εισαχθούν σε κάποιο ΑΤΕΙ, είτε να ασκηθούν πάνω σε μία συγκεκριμένη ειδικότητα. Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Αναστάσιος Στάμου, μας είπε συγκεκριμένα ότι πέντε μαθητές από τους είκοσι συνολικά που εξετάστηκαν έχουν σίγουρα μία θέση σε κάποιο ΑΤΕΙ, κάνοντας στη συνέχεια την παρακάτω δήλωση «Το απολυτήριο του ΕΠΑΛ είναι ισότιμο με εκείνο του ΓΕΛ. Επιπροσθέτως οι μαθητές παίρνουν και επαγγελματικό πτυχίο επιπέδου 3. (Επιπέδου 4 είναι το πτυχίο του ΙΕΚ και επιπέδου 5 το πτυχίο του πανεπιστημίου).

Τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης για την χρονιά 2014, πέτυχε μαθήτρια από το Λύκειο του Νυδριού και συγκεκριμένα η Χριστιάννα Λεβεντοπούλου, η οποία συγκέντρωσε 19,23 βαθμούς.

Ακολουθεί αμέσως μετά το 1ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας, με τον μαθητή Αναστάσιο Κοψιδά να συγκεντρώνει τον αντίστοιχα υψηλότερο βαθμό πρόσβασης από το σχολείο του, 19,22 βαθμούς.

Τον υψηλότερο βαθμό στο 2ο Λύκειο Λευκάδας, πέτυχε η μαθήτρια Ελένη Ροντογιάννη η οποία συγκέντρωσε 18, 82 βαθμούς και η απόφοιτος Νίκη Περδικάρη με 18,97 βαθμούς. 

[Σημ ΜΤ: Η Ελένη, που εικονίζεται δεξιά στην φωτο, είναι κόρη της Άννας Γαζή και επιτυγχάνει εύκολα στην Νομική που ήθελε, ενώ η Νίκη είναι κόρη της Μαρίας Μάντζαρη που είχε περάσει ήδη στην Φαρμακευτική, αλλά ξαναπροσπάθησε και τώρα θα γίνει γιατρίνα (ή οδοντογιατρίνα, όπως ο μπαμπάς!). Σοφή επιλογή, κατά την γνώμη μου]

Στο Μουσικό Σχολείο, πρώτη ήταν η μαθήτρια Ελένη Χαλκιοπούλου με βαθμολογία 17,85, στην Καρυά η Μελίνα Αγάπη Αραβανή με βαθμολογία 15,67 και στην Βασιλική ο Κων/νος Ρομποτής με 14,8.

Στο ΕΠΑΛ Λευκάδας την μεγαλύτερη βαθμολογία, συγκέντρωσε ο Φίλιππος Σολδάτος, με 15,22 στον τομέα της πληροφορικής.

Να ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία σε όλους του απόφοιτους μαθητές!!!

Ρούλα Γιαννουλάτου

Πηγή: www.kolivas.de via lefkadanews.com