Μπαράζ βανδαλισμών και κλοπών τις τελευταίες μέρες

img_4146

Ασυνήθιστα πολλοί οι βανδαλισμοί το τελευταίο διάστημα από αγνώστους σε δημοτική περιουσία. Το πιο πρόσφατο θύμα, η αίθουσα Πολιτισμού στο Γυμνάσιο στο Σπαρτοχώρι, ένα στολίδι για το νησί μας, όπου κάποιοι κατόρθωσαν με κλωτσιές ή και άλλα μέσα να γκρεμίσουν την αλουμινένια πόρτα, να εισβάλουν στον χώρο και να προξενήσουν ζημιές. Ερευνάται το ενδεχόμενο και κλοπής μηχανολογικού εξοπλισμού στην ίδια αίθουσα.

Το γεγονός, σε συνδυασμό με παλιότερους βανδαλισμούς στα γήπεδά μας, με σχετικά πρόσφατες φοβερές καταστροφές στις παιδικές χαρές (ιδίως αυτή του Κατωμεριού), αλλά και με την κλοπή οργάνων από το Δημοτικό Γυμναστήριο (φωτογραφία)  και κομματιών από το υπαίθριο σκάκι στο Βαθύ (τα ίδια έγιναν και πέρισι, φαίνεται μας ταιριάζει πιο πολύ το τάβλι…), δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν προβληματισμό και οργή.

Κάποιοι πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν (κι αν είναι μικροί, τότε οι κηδεμόνες τους έχουν ακέραια την ευθύνη) ότι κάτι που είναι δημόσιο και όμορφο δεν πρέπει επουδενί να καταστρέφεται. Πρώτον γιατί ανήκει σε όλους (και στους ίδιους τους καταστροφείς!). Δεύτερον γιατί δεν υπάρχουν πλεόν πολλά περισσευούμενα χρήματα για να αντικαθίσταται κάθε τρεις και λίγο. Και τρίτον γιατί μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…

Και μιλώντας για κλέφτες, είναι αυτονόητο ότι έγιναν ήδη από τον Δήμο οι σχετικές μηνύσεις κατ’ αγνώστων. Η δικιά μου ευχή; Να βρεθούν επιτέλους. Θα είμαι ο πρώτος που θα τους διαπομπεύσω. Έλεος πια!