ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ: Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

kke-palaistinh

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 28/7 στις 8 μ.μ. στον Άγιο Μηνά

Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την βάρβαρη κι εγκληματική επίθεση του Ισραηλινού κράτους κατά του Παλαιστινιακού λαού. Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας καθώς οι νεκροί ξεπέρασαν τους 700. Η δολοφονική πολεμική μηχανή του Ισραήλ συνεχίζει να χτυπάει αμάχους και παιδιά και να ξεκληρίζει ολόκληρες οικογένειες.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ΕΕ γιατί εξισώνει τους θύτες με τα θύματα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μάλιστα, με τα απαράδεκτα ψηφίσματά του, πρωτοστατεί στην αθώωση των ισραηλινών εγκλημάτων, βάζει στη θέση του κατηγορούμενου τον Παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα του. Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών αναβαθμίζουν συστηματικά τις πολιτικές, οικονομικές – εμπορικές και στρατιωτικές τους σχέσεις με το Ισραήλ και διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, όπως αυτές από κοινού με την Ελλάδα.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του με τον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Απαιτεί:

  • Να σταματήσουν τώρα οι αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης και να αποτραπούν χερσαίες επιχειρήσεις. Να ακυρωθούν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το Ισραήλ. Να ανασταλούν άμεσα όλες οι πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες ΕΕ-Ισραήλ.
  • Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους μέλους του ΟΗΕ.
  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους που διαχωρίζει την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.
  • Την άμεση άρση του αποκλεισμού των Παλαιστινιακών εδαφών.
  • Τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και την αποχώρηση των εποίκων.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.

Με την πάλη μας, τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη μας μπορούμε να εμποδίσουμε τη νέα γενοκτονία του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Δεν επιτρέπεται σήμερα κανένας να εξομοιώνει τα θύματα με τους θύτες.

Όλοι στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της συνεχιζόμενης εγκληματικής επίθεσης του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση του ουκρανικού κοινοβουλίου να διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, όπως και την έναρξη δίκης για την απαγόρευσή του.

Η απόφαση αυτή, όχι τυχαία, λήφθηκε ταυτόχρονα με την απόφαση επιστράτευσης, μέσα σ’ ένα κλίμα εθνικιστικής υστερίας, για τη συνέχιση της ένοπλης εκστρατείας στα ανατολικά, που ήδη έχει προκαλέσει στο λαό της Ουκρανίας μεγάλα δεινά.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως τα αντιλαϊκά μέτρα βαδίζουν χέρι – χέρι με τον εθνικισμό κι αντικομμουνισμό.

Οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι του ναζισμού στην Ουκρανία, που αναρριχήθηκαν στην κυβερνητική εξουσία με πραξικοπηματικό τρόπο, έχοντας τη στήριξη ντόπιων ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων και των ξένων δυνάμεων των ΗΠΑ και της ΕΕ, προχωρούν στο παραπέρα αιματοκύλισμα του λαού και στην εξαφάνιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η επιδίωξη απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας, η ποινικοποίηση της δράσης των κομμουνιστών είναι μια ενέργεια που στρέφεται ενάντια σε όλο τον εργαζόμενο λαό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με το ΚΚ και όλους τους κομμουνιστές της Ουκρανίας!

Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει!

Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!