Ξεκινούν μετά τον 15αύγουστο οι εργασίες στο νέο Περιφερειακό Ιατρείο

ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ 1

Προς το τέλος Αυγούστου ξεκινούν οι εργασίες ανέγερσης του νέου Περιφερειακού Ιατρείου.

Τον χώρο επισκέφθηκε ο ανάδοχος του έργου κος Βλάχος και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κο Ζαβιτσάνο. Όπως πληροφορηθήκαμε, ζητήθηκε να αναβληθούν για μερικές μέρες οι εργασίες εγκατάστασης, λόγω της τουριστικής περιόδου.

Για το έργο, παρότι δημοπρατήθηκε αρχές Νοέμβρη του 2013, χρειάστηκαν 10 μήνες για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Ως γνωστόν, την διαχείριση του έργου την έχει ο Δήμος Λευκάδας, ενώ τελικός δικαιούχος είναι το Νοσοκομείο Λευκάδας, στο οποίο και υπάγεται τα Περιφερειακά Ιατρεία. Το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στους προσεχείς 12 μήνες και, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να έχουν πιστοποιηθεί και ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες πριν το τέλος του 2015, όπου και κλείνει το ΕΣΠΑ 2007- 2015.

Για την ιστορία, να υπενθυμίσουμε ότι οι διαδικασίες ανέγερσης του νέου Περιφερειακού Ιατρείου ξεκίνησαν το 2008 με πρωτοβουλία του Δήμου. Σκοπός ήταν με το νέο κτίριο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για αναβάθμισή του σε Πολυδύναμο Περιφερειακό  Ιατρείο, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα και επί πλέον ειδικοτήτων, όπως π.χ. του παιδιάτρου. Διαδικασία που μάλλον πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.