Τραγωδία στην Καρυά

image.ashx


Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από αναθυμιάσεις μέσα σε αποστακτήριο στην Καρυά.

Πρόκειται για τους Σ.Ρ., ιδιοκτήτη του αποστακτηρίου, 63 ετών, τον Δ.Ζ. 57 ετών και τον Δ.Κ. 65 ετών. Οι δύο κατάγονταν από το χωριό Καρυά και ο άλλος από τον Κάβαλο.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 15.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν οι τρεις άνδρες πήγαν στο αποστακτήριο τσίπουρου προκειμένου να καθαρίσουν μια δεξαμενή. Ο πρώτος εξ αυτών ανοίγοντας τη δεξαμενή λιποθύμησε λόγω των αναθυμιάσεων.

Στη συνέχεια, ο δεύτερος στην προσπάθειά του να βοηθήσει τον πρώτο έχασε και αυτός τις αισθήσεις του, όπως και ο τρίτος, ο οποίος έσπευσε να δει τι συμβαίνει. Οι φωνές του τρίτου άνδρα πριν λιποθυμήσει αναστάτωσαν τους γείτονες, με αποτέλεσμα να μεταβούν στο σημείο.

Αμέσως ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, το οποίο έφθασε επί τόπου έπειτα από 15 λεπτά.

Οι τρεις άνδρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λευκάδας, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Όπως ανέφεραν οι ιατροί, έγιναν προσπάθειες επαναφοράς τους για περίπου 40 λεπτά, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά…

Μάλιστα, ένας πυροσβέστης ο οποίος προσπάθησε να απεγκλωβίσει τους άνδρες αντιμετώπισε πρόβλημα από τις αναθυμιάσεις και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Λευκάδας. Το περιστατικό έχει βυθίσει στο πένθος και τα δύο χωριά του νησιού.

(Πηγή: Ζούγκλα)