Ένα καραβάκι για την Γάζα θα σαλπάρει από το Μεγανήσι!

Μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 20 Αυγούστου στην πλατεία του Βαθιού. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από μεμονωμένα άτομα (Ράνια Πάλμου, Μαρίνος Μαρκεζίνης κ.ά.) και πλαισιώθηκε άμεσα από τον Σύλλογο Γυναικών η «Ηλακάτη» ενώ αρωγοί θα είναι ο Σύνδεσμος Μεγανησιωτών  «O ΜΕΝΤΗΣ» και τα σάιτ Meganisi Times και Meganisi Dreaming. Η πρωτοβουλία έχει να κάνει με την συμμετοχή των παιδιών του Μεγανησίου με εκθέσεις, χάρτινα καραβάκια και ζωγραφιές σε μια προσπάθεια συμβολισμού του καραβιού που μεταφέρει υλικά στην Γάζα και συνάμα ευαισθητοποίησης των ίδιων και της κοινωνίας στο δράμα που εξελίσσεται στην Παλαιστίνη και το οποίο παρακολουθούμε άναυδοι το τελευταίο διάστημα.

Αξίζει όλοι λοιπόν να στηρίξουμε μια τέτοια πρωτοβουλία και να στείλουμε και το δικό μας μήνυμα από το μικρό νησί μας στα όσα διαδραματίζονται στις πλάτες των λαών, σε αντιδιαστολή με την απολίτικη και αμέτοχη στάση που καθυποβάλει το κυρίαρχο «ρεύμα» της εποχής και της χώρας.

xartinokaravi-680_303842_P0J531

Δείτε την συγκινητική ανακοίνωση, γραμμένη από παιδικά χέρια:

Στην αρχή πήραμε λίγα σύννεφα

και φτιάξαμε κατάρτι…

Πήραμε ιδέες και όνειρα

και φτιάξαμε σκαρί.

Με τη φλόγα της ψυχής

φτιάξαμε φαναράκι

και ξεκινήσαμε νυχτιά και πάμε στο νοτιά…

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/08 στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία στο Βαθύ φτιάχνουμε καραβάκια.

Την ΠΕΜΠΤΗ 21/08 στις 9.00 μ.μ. στην πλατεία πάλι, μοιράζουμε τα καραβάκια μας και στις 10.00 μμ τα ρίχνουμε στην θάλασσα

ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ!