Ερώτηση του Βουλευτή προς τον Υπουργό Υγείας

thodoris-soldatos1

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. Μ. Βορίδη.

ΘΕΜΑ: Ελλείψεις ιατρών στο Γ.Ν. Λευκάδος, λόγω αποσπάσεων.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Η κατάσταση στο Γ.Ν. Λευκάδος έχει χτυπήσει κόκκινο. Όπως είχα ενημερώσει γραπτώς τον Υπουργό Υγείας, κ. Μ. Βορίδη, (08-07-2014):

1. Στην καρδιολογική ο μόνιμος μόνος ιατρός Καρδιολόγος, τελεί σε αναρρωτική άδεια με αβέβαιη συνέχεια, λόγω προβλήματος υγείας. Στις αυξημένες ανάγκες του Καλοκαιριού, το Γ.Ν. Λευκάδας, καλύπτεται μόνο κατά τρία (3) πρωινά εβδομαδιαίως και περιμένει την αβέβαιη κάλυψη από την προκήρυξη για επικουρικό καρδιολόγο ιατρό, μετά το Καλοκαίρι.

2. Στην Παθολογική, ο ένας εκ των 3 μονίμων ιατρών, απουσιάζει από 18-07-2011!!! Παρά τη διαβεβαίωση του Διοικητού της 6ης Υ.Π.Ε., ότι δε θα του δοθεί νέα απόσπαση, επειδή έχει εξαντληθεί η δυνατότητα μετά τις επανειλημμένες κατά το παρελθόν αποσπάσεις, φρόντισε ακόμη και λίγο πριν τη λήξη της θητείας του ο κ. Διοικητής της 6ης ΥΠΕ να παρατείνει μέχρι 30-09-2014 την απόσπασή του, για μια ακόμη φορά στο Γ.Ν. Αιγίου. Σημειωτέον ότι στην Παθολογική έχει υποβάλλει παραίτηση συνταξιοδότησης ο Διευθυντής της κλινικής.

3. Στην Παιδιατρική επίσης, ο ένας εκ των 2 μόνιμων ιατρών, απουσιάζει από 11-01-2012 !!! Αόρατες δυνάμεις; από την 6η ΥΠΕ έχουν φροντίσει για τη διαρκή απόσπαση και μετακίνησή του στο Π.Γ.Ν. Πατρών, αφήνοντας ακάλυπτο το Γ.Ν. Λευκάδας.

Σημειωτέον ότι στις τελευταίες προκηρύξεις επικουρικών, παρά την υπόσχεση για ενίσχυση της Παθολογικής και της Παιδιατρικής, η Λευκάδα απουσίαζε.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Συμμερίζεται το Υπουργείο Υγείας την επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης της Παθολογικής, της Παιδιατρικής και της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Λευκάδας;

Προτίθεται το Υπουργείο Υγείας να θέσει τέρμα στην πέρα από κάθε δεοντολογία αυθαιρεσία της 6ης ΥΠΕ, με την άμεση επάνοδο των ιατρών που στερείται για χρόνια η Λευκάδα, οι οποίοι εξυπηρετούνται σε προσωπικό επίπεδο χωρίς να παραιτούνται, ώστε να καταστεί εφικτή η προκήρυξη και πρόσληψη άλλων ενδιαφερομένων ιατρών;

Με ποιον άλλο τρόπο σκέφτεται το Υπουργείο Υγείας να καλύψει τα επείγοντα και σημαντικά κενά που περιγράφηκαν παραπάνω;

Με εκτίμηση

Θ. Σολδάτος

(Πηγή:http://aromalefkadas.gr)