Εκλογή νέου Προεδρείου Δ.Σ. και Οικονομικής Επιτροπής με… εκπλήξεις!

Νέες φωτογραφίες

Με τις διαδικασίες της εκλογής νέου Προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρώτο δημοτικό συμβούλιο της νέας δημοτικής αρχής, το οποίο επιφύλασσε και κάποιες απρόσμενες εκπλήξεις.

Καταρχήν δεν παρέστη σε αυτό ο δημ. σύμβουλος της συμπολίτευσης κος Αντρέας Δάγλας, μολονότι βρισκόταν στο χωριό. Είδαμε τον Δήμαρχο και τον αρχικώς Προεδρεύοντα κο Νίκο Πολίτη να σπεύδουν τότε στο σπίτι του για να τον μεταπείσουν, αλλά αποδείχτηκε μάταιος κόπος, ενώ αυτήκοοι μάρτυρες μας μετέφεραν και την ένταση που ακολούθησε στην μεταξύ τους (δημόσια) συνομιλία.

DSC00418

Δεν γνωρίζουμε ποιες ακριβώς είναι οι διαφορές που έχουν ενσκήψει, αλλά σύμφωνα και με την προγενέστερη ιστορία του, ο κος Αντρέας Δάγλας μοιάζει μάλλον απίθανο να παραιτηθεί (όπως του πρότεινε ο κος Δήμαρχος κάποια στιγμή) πριν καλά-καλά ξεκινήσει το έργο του στο δημοτικό συμβούλιο. Οψόμεθα.

Η συνεδρίαση ακολούθησε την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη με 12 ψήφους (όλους τους παρευρισκόμενους δηλαδή) ο κος Παναγιώτης Δάγλας.

DSC00420

 

Εν συνεχεία εξελέγησαν (με τις ίδιες ψήφους) ο κος Αυγερινός Γεώργιος ως Αντιπρόεδρος από την πλευρά της Αντιπολίτευσης και ο κος Πολίτης Νικόλαος ως Γραμματέας από την πλευρά της συμπολίτευσης ξανά. Τους ευχόμαστε να επιτελέσουν άρτια τα καθήκοντά τους.


Ακολούθησε η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν. Ο Πρόεδρος αυτής και Δήμαρχος κος Παύλος Δάγλας πρότεινε για τις 4 θέσεις μελών που αναλογούν στην παράταξή του, τους κους Λάμπρο Δάγλα, Κώστα Δάγλα, Πάνο Κονιδάρη του Ιωάννη και Θανάση Κονιδάρη. Τότε όμως παρενέβη ο κος Αργύρης Γεώργιος (σημειωτέον, ο μακροβιότερος εν ενεργεία σύμβουλος του δήμου μας) και αυτοπροτάθηκε! Αυτό δεν νομίζουμε ότι έχει επαναληφθεί στα χρονικά του δημοτικού μας συμβουλίου, απ’ όσο τουλάχιστον θυμόμαστε. Από την πλευρά της Αντιπολίτευσης προτάθηκαν οι Ζαβιτσάνος Ευστάθιος και Καββαδά Έλλη. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανέδειξε τα εξής μέλη (στην παρένθεση οι σταυροί του κάθε υποψηφίου):

Από την Συμπολίτευση:

Δάγλας Λάμπρος (12)

Καββαδάς Κωνσταντίνος (11)

Κονιδάρης Παναγιώτης του Ιωάννη (9)

Αργύρης Γιώργος (9)

ενώ δεν εξελέγη ο κος Θανάσης Κονιδάρης (6)

Από την Αντιπολίτευση:

Καββαδά Έλλη (10)

Ζαβιτσάνος Ευστάθιος (9)

Παρατηρούμε δηλαδή ότι η πρόταση του κου Δημάρχου για τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής δεν έτυχε πλήρους αποδοχής, αφού αφενός ο κος Κονιδάρης δεν συνέλεξε ούτε καν τον αριθμό των συμβούλων της Συμπολίτευσης (7) και πιθανότατα ακόμα λιγότερους από αυτούς, ενώ την ίδια στιγμή ο αυτοπροταθείς κος Αργύρης συνέλεξε 9 ψήφους, δηλαδή τουλάχιστον 4 από τον συνδυασμό του, ακόμα κι αν υποθέσει κανείς ότι τον σταύρωσε το σύνολο της Αντιπολίτευσης! Ενδιαφέρον συμβούλιο!

Ως αναπληρωματικοί εξελέγησαν για την Οικονομική Επιτροπή (ως αντικαταστάτες τους στην περίπτωση παραιτήσεων και με την σειρά που δηλώνουν οι ψήφοι):

Δάγλας Αντρέας (10)

Πολίτης Νικόλαος (8)

Κονιδάρης Θανάσης (6)

……………………………………….

Κονιδάρης Παναγιώτης του Δημητρίου (10)

Μάντζαρης Κωνσταντίνος (10)