Ο Δήμος Λευκάδας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

pinakasboy1

“Πρώτο κουδούνι” με προσδοκίες και ελπίδα

Πρώτο κουδούνι σήμερα και οι παιδικές φωνές αντηχούν παντού. Οι ευχές για “καλή σχολική χρονιά”, όσο κι αν ακούγονται κοινότυπες απηχούν την  προσδοκία και την ελπίδα να πάνε όλα καλά, μιας και στις μνημονιακές μέρες μας, τίποτε πια δεν είναι αυτονόητο.

Με το πρώτο κουδούνι της χρονιάς ξεκινά κι ο αγώνας για τα παιδιά μας. Μια πολύ δύσκολη προσπάθεια μέσα σ’ ένα περιβάλλον, που δεν ευνοεί την ανάπτυξη του σχολείου που θέλουμε. Του σχολείου στο οποίο εμπιστευόμαστε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, τους νέους μας, το μέλλον του τόπου μας.

Θέλουμε ένα Σχολείο με τα μαθήματα που απαιτεί η ζωή και όχι η αγορά, ένα Σχολείο που θα είναι δημιουργικό και δεν θα εξοντώνει τους μαθητές. Με διδασκαλία που θα σέβεται την προσωπικότητά τους και βιβλία που θα αντιστοιχούν στην κάθε ηλικία. Σχολικό πρόγραμμα για νέους πολίτες που αγαπούν τον τόπο τους, σέβονται τον συνάνθρωπο, προστατεύουν το περιβάλλον, αγωνίζονται για ειρήνη και συναδέλφωση. Με έναν εκπαιδευτικό σχεδιασμό για τις ανάγκες του τόπου μας και όχι κατά παραγγελία των ξένων κέντρων.

Ένα Δημόσιο Σχολείο, μια μεγάλη αγκαλιά για κάθε παιδί που θα το στηρίξει στις δυσκολίες του, μακριά από μίσος και ρατσισμό αλλά με αποδοχή και αλληλεγγύη.

Με το πρώτο μάθημα, λοιπόν, να επικεντρωθούμε στο Σχολείο που θα παρέχει τα αναγκαία εφόδια, χωρίς να βάζουμε, ξανά και ξανά, το χέρι στην τσέπη. Με δίχρονη προσχολική εκπαίδευση για όλα τα νήπια-προνήπια, με δωδεκάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσια τριτοβάθμια ή μεταλυκειακή τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση. Να σχεδιάσουμε, επί τέλους, ένα ανοιχτό στην κοινωνία Σχολείο που θα γίνει εφαλτήριο της κοινής μας προσπάθειας για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Πατρίδας μας.

Με αυτές τις σκέψεις, και την υπόσχεση για ουσιαστική στήριξη του Δημόσιου Σχολείου, ο Δήμος Λευκάδας εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ