Φθινοπωρινές εικόνες…

Αρχή Φθινοπώρου! Εικόνες ακόμα μπερδεμένες… καλοκαιρινές και φθινοπωρινές, ζεστές και ψυχρές, ήσυχες και ανήσυχες.

Εικόνες που ετοιμάζουν το μάτι και την ψυχή να αλλάξει εποχή…σιγά-σιγά και ανώδυνα.

Η πρώιμη αγριάδα της φύσης που αποκτάει λόγω υγρασίας έντονα γήινα χρώματα,τα σαπισμένα φύλλα , οι σκασμένοι των δέντρων καρποί από τα νερά,αλλά κι οι ξεραμένες ακόμα απ΄τις υψηλές θερμοκρασίες μάζες.

Οι δρόμοι που  ησυχάζουν σιγά- σιγά ξεπλυμένοι και καθαροί από την δύναμη των επίμονων βροχών, κι οι άδειες αυλές με τον μισοσβησμένο ασβέστη που σε λίγο θα αρχίσει να πρασινίζει.

Οι παραλίες που  αδειάζουν από τους λουόμενους που μάζεψαν τις πετσέτες τους κι άφησαν επιτέλους χώρο να απλωθούν τα παρασυρμένα από τα μελτέμια φύκια, και τα απάτητα βότσαλα στη θέση τους.

Οι άνθρωποι που προετοιμάζονται  για την αλλαγή εργασιών… εκείνοι που τέλειωσαν με τα καλοκαιρινά επαγγέλματα και χαλαρώνουν ,  κι οι άλλοι που ετοιμάζονται για τις χειμερινές τους υποχρεώσεις.

Οι όρμοι που εγκαταλείπονται από τα πελώρια ή μικρότερα σκάφη κι ανακτούν τον διάφανο κι ατάραχο βυθό τους.

Τα λιμάνια που πότε ερημώνουν και πότε ξαναγεμίζουν ολοένα και πιο αραιά.
Ίχνη από το καλοκαίρι που έφυγε και σημάδια από το πρώιμο φθινόπωρο.

Κι εκείνα  που κάθε εποχή συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο ζωής…τα ζώα τα δέντρα τα λουλούδια κι όσοι ασχολούνται με τη φροντίδα τους.

Εικόνες του του φθινοπώρου από το Μεγανήσι του επισκέπτη, του αγρότη του ψαρά του απλού κατοίκου. Καθημερινές με αρκετές ακόμα εναλλαγές … ώσπου να φύγει κι ο τελευταίος τουρίστας.

Ωσπου να μπεί ο χειμώνας εντελώς…