Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς νέος πρόεδρος στην ΠΕΔ Ιονίων Νήσων

2032

Τρεις ψηφοφορίες απαίτησε η διαδικασία που έγινε στην Κέρκυρα  χτες για την ανάδειξη του νεου προέδρου στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Ιονιων Νησιών. Μονομάχοι ήταν οι δήμαρχοι Κερκύρας Κώστας Νικολούζος που συγκέντρωσε 6 ψήφους και Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης που επικράτησε του αντιπάλου του με 7 ψήφους και αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ.

Από τα 15 μέλη του νέου ΔΣ παρόντα ήταν 14, ενώ βρέθηκε και 1 λευκό. Οι ψηφοφορίες ήταν μυστικές. Ο λόγος που σημειώθηκε η επανάληψη οφείλεται στο ότι κανείς από τους δυο δεν συγκέντρωσε τον αριθμό των 8 ψήφων και συνεπώς την απόλυτη πλειοψηφία. Σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται ότι νικητής αναδεικνύεται εκείνος που στην τριτη ψηφοφορία απλά έχει πάρει τις περισσότερους ψήφους.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Κεφαλονιάς αναφέρει:

«ΘΕΜΑ: Μεγάλη και ιστορική νίκη του Δημάρχου Κεφαλλονιάς στις εκλογές για την Προεδρεία της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι είναι μεγάλος μαχητής και γεννημένος νικητής κατέδειξε σήμερα στην Κέρκυρα άλλη μία μεγάλη και ιστορική πολιτική νίκη.

Με 7 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 1 λευκό, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κέρδισε μία πολύ δύσκολη μάχη και εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ιονίων Νήσων.

Μαζί με τον Δήμαρχο μεγάλος νικητής είναι και το νησί μας καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας Κεφαλονίτης αναδεικνύεται στην ηγεσία αυτού του πολύ σημαντικού θεσμού ενώ η παρουσία του Δημάρχου στην Προεδρεία του οργάνου αναμένεται να έχει πολλαπλά και σημαντικά οφέλη για τον τόπο μας.

Η νίκη του Δημάρχου παράλληλα αναδεικνύει τον Αλέξανδρο Παρίση στην κορυφαία πολιτική προσωπικότητα σε όλο το Ιόνιο επιβεβαιώνοντας το ότι ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς χαίρει του σεβασμού και της εμπιστοσύνης ως εξέχουσα παρουσία στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η εκλογή Παρίση στην Προεδρεία των Δημάρχων του Ιονίου, πέραν όλων των άλλων, αποδεικνύει ότι έχοντας το «τιμόνι» του Δήμου Κεφαλλονιάς η παράταξη της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, το νησί μας γίνεται ΙΣΧΥΡΟ όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά σε Ιόνιο και κατ’επέκταση στο πανελλαδικό γίγνεσθαι