Μεγανήσι… Μέσα από τη ματιά μου !

Λίγα λόγια γραμμένα εδώ και πολύ καιρό που περιγράφουν τις εικόνες, τις γεύσεις τα  αρώματα την  ιστορία,  σε κάθε βήμα σε κάθε γύρισμα του βλέματος… Σαν πορτραίτο κρεμασμένο συνεχώς μπροστά στα μάτια μου. Στη συνέχεια ήρθε η ιδέα ενός τραγουδιού που θα το «κρατούσαν» όσοι εκφράζονταν μέσα από αυτό.

Με την ευκαιρία μιας εκδήλωσης ο Στάθης τα έντυσε με μουσική, κι η φωνή της Χριστίνας  μετέφερε το συναίσθημα. Δυστυχώς η Χριστίνα εκείνο το βράδυ έλειπε κι  ο Τέλης προσφέρθηκε να την αντικαταστήσει…  Υστερα με την βοήθεια του Νίκου  ηχογραφήσαμε  την προσπάθεια, όμως το ακουστικό αποτέλεσμα δεν μας ικανοποίησε και γι αυτό το απορρίψαμε. Αδικούσε πολύ τη φωνή,  τα λόγια χάνονταν κι η μουσική σκορπούσε παντού… Δεν είμασταν και ειδικοί….  Μας έλειπαν βλέπετε πολλά για κάτι τέτοιο. Κι έμεινε εκεί…

Ψάχνοντας στο αρχείο μου έπεσα πάνω στους στίχους κι είπα να τους κάνω εικόνα και το αντίστροφο. Χρησιμοποίησα τη μουσική του Στάθη με νέα ηχογράφηση κι αφού παιδεύτηκα πολύ με το movie maker (πρόγραμμα) …δείτε το  Μεγανήσι «Μέσα από τη ματιά μου « κάποια στιγμή της ημέρας η της νύχτας που θα είστε χαλαροί και έτοιμοι να ταξιδέψετε ως τη μικρή μας γειτονιά….

 

Φωτογραφίες: Νίκος Ζαβιτσάνος, Γιώργος Κονιδάρης, Τάσος Δάγλας και από το διαδίκτυο.

Στάθης: Στάθης Πολίτης, Χριστίνα: Χριστίνα Πολίτη, Τέλης: Τέλης Λάζαρης,

Νίκος: Νίκος Ζαβιτσάνος