Δήλωση- καταγγελία Δημοτικής παράταξης «Μεγανήσι- μαζί στο Μέλλον»

50193_112911555434725_3584_n

ΔΗΛΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «Μεγανήσι – Μαζί στο μέλλον»

Για την σκαιή συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι στους υπαλλήλους του Δήμου.

Συνεχίζει, απόλυτα συμβατή με την πολιτική και αυτοδιοικητική της φυσιογνωμία, η νέα Δημοτική Αρχή να αποκαλύπτει το προσωπείο της,  όπως τουλάχιστον εκφράζεται και εκπροσωπείται από την ηγετική της ομάδα προεξάρχοντος του Δημάρχου.

Μετά από τα θέματα που θέσαμε στη πρώτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως την απόλυση του κου Αθανίτη στα Σπήλια κατ’ εντολή φίλα  προσκείμενα στο Δήμαρχο επαγγελματία, και την παραποίηση των οικονομικών  στοιχείων του Δήμου, προκειμένου να δείξουμε τους «παράνομους» και τους «κλέφτες», ακολούθησε η έκδοση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας σε υποψήφιο πάρεδρο της παράταξης του κου Δάγλα ώστε αυτός να προσληφθεί στον Δήμο, η αντιμετώπιση της αντιπολίτευσης με ειρωνικό τρόπο, η άρνηση  παράδοσης εγγράφων στην αντιπολίτευση,  η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου με την λήψη κεντρικών αποφάσεων χωρίς ουσιαστικό διάλογο, όπως η χωροθέτηση βιολογικού στην θέση «Σχίζα» και, βέβαια, η απόκρυψη των εισηγήσεων θεμάτων  στη τελευταία συνεδρίαση.

Όλα αυτά έχουν να κάνουν με πολιτικές πρακτικές και αντιλήψεις, και όχι με θέσεις και αντιθέσεις πάνω στα ζητήματα του Μεγανησίου. Δύο μήνες τώρα ο κος Δήμαρχος προσπαθεί να … «νοικοκυρέψει», όπως ισχυρίζεται τα οικονομικά του Δήμου (;) αφήνοντας πολύτιμο χρόνο να περνάει και να χάνονται το ένα μετά το άλλο, τα ήδη ενταγμένα και χρηματοδοτημένα έργα του Μεγανησίου.

Αποκορύφωμα αυτής της αντίληψης,  είναι η επίθεση του Δημάρχου την Πέμπτη 29 Οκτώβρη και μάλιστα παρουσία δημοτικών συμβούλων και δημοτών, με οξείς χαρακτηρισμούς , βλασφημίες και βρισιές, σε συγκεκριμένους  υπαλλήλους του Δήμου, επειδή (κατά την άποψή του) ήταν υπεύθυνοι για την υποτιθέμενη «διαρροή» στην αντιπολίτευση εγγράφου που είχε αποσταλεί στον Δήμο. Είναι, καθώς φαίνεται, η δική του αντίληψη για την διαφάνεια στο Δήμο και για την ενημέρωση.  Ασφαλώς δεν ήταν η πρώτη φορά που ο νέος Δήμαρχος αντιμετώπιζε με ανάλογο τρόπο τους υπαλλήλους του. Την Πέμπτη όμως, ξεπέρασε κάθε όριο. Για το επεισόδιο, που προσβάλει την προσωπικότητα και την δημοσιοϋπαλληλική τους  ιδιότητα, με αναφορά τους οι υπάλληλοι, γνωρίζουμε ότι προσέφυγαν στο συνδικαλιστικό τους όργανο.

Η παράταξή μας καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές, που δεν αρμόζουν σε αυτοδιοικητικούς παράγοντες και  συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους.  Να  επισημάνουμε δε,  στον κο Δήμαρχο, ότι κάθε έγγραφο που φτάνει στον Δήμο, προφανώς και στον Δήμαρχο, είναι δημόσιο και μπορεί ο καθένας να το παραλαμβάνει.  Και όσο και αν προσπαθήσει να αποκρύψει την σκοπιμότητα και την ευκολία με την οποία προχώρησε σε απ’ ευθείας ανάθεση και σύμβαση με εταιρεία συμβούλων, δεν θα το καταφέρει. Όσο για το συγκεκριμένο έγγραφο θα επανέλθουμε σύντομα.