Στιγμές από το δημοτικό συμβούλιο 11-11-2014 (video)

DSC00025

Με τρία μόνο θέματα πραγματοποιήθηκε το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο. Τα δύο είχαν να κάνουν με την στελέχωση της ΚΟΙΔΕΜ και του Πολιτιστικού Κέντρου, αφού εκ παραδρομής δεν είχαν οριστεί αναπληρωματικοί των τακτικών μελών τους. Το κυρίαρχο θέμα ήταν φυσικά το Τεχνικό Πρόγραμμα. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά.

Προ ημερήσιας διάταξης:
-Ενημέρωση Δημάρχου

-Ερωτήματα προς τον Δήμαρχο
Εδώ κυριάρχησε το θέμα της φραστικής επίθεσης του Δημάρχου προς δημοτικούς υπαλλήλους, κάτι για το οποίο ο κος Δάγλας ζήτησε δημόσια γυγγνώμη, αλλά και το θέμα της καθυστερημένης λήψης των εισηγήσεων.







Ημερήσια διάταξη:
-Τεχνικό Πρόγραμμα.

Για ένα «λιτό και περιορισμένο» Τ.Π. μίλησε ο Δήμαρχος κος Δάγλας στην εισήγησή του (μιλάμε για κάπου 180.000 ΣΑΤΑ). Ένα μεγάλο δε κομμάτι αυτής (77.000) πάει στην εγκατάσταση δεξαμενών από μπετόν στην Σχίζα. Ο προγραμματισμός, όπως εξηγήθηκε είναι να χρησιμοποιηθούν αυτές αρχικά ως «σταθμός μεταφόρτωσης» (έκφραση του Προέδρου) των βοθρολυμάτων και εν συνεχεία ως υποδομή του μικρού βιολογικού εκεί.

Ο αντίλογος από την Αντιπολίτευση ήταν ότι, μαζί με τις μελέτες, η υποδομή για τις δεξαμενές αυτές ξεπερνάει τις 100.000 και καλύπτει περίπου το 50% του προϋπολογισμού του Τ.Π. και έθεσε ερωτήματα για την εταιρία που θα αναλάβει την κατασκευή,αν έχει ήδη επιλεγεί «φωτογραφικά» και με ποιες διαδικασίες, καθώς ο μηχανικός του δήμου παραδέχτηκε ότι η ίδια θα αναλάβει και την μελέτη δωρεάν. Ο κος Δάγλας αντίθετα, υποστήριξε ότι δεν έχει καταλήξει ακόμα σε εταιρία, κι ότι θα γίνει διαγωνισμός, ενώ ο κος Αργύρης διαχώρισε την θέση του ως προς αυτό λέγοντας ότι δεν έχει σχέση με αυτά («δεν ξέρω, να το ξεκαθαρίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά).
Επιπλέον ετέθησαν ενστάσεις ως προς τα ποσά που θα διατεθούν για την καθημερινότητα των οικισμών (ότι είναι πολύ μικρά και δεν θα επαρκέσουν), αλλά και την απένταξη της αγοράς του παλιού ελατριβείου του Βρεττού στο Σπαρτοχώρι για την διάνοιξη της πλατείας (αφήνοντας υπονοούμενο ότι ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να το απεντάξει λόγω σχετικής υπόσχεσης σε υποψήφιό του).












Ο πεσιμισμός για τα πενιχρά έσοδα του δήμου και για τα επόμενα χρόνια εκδηλώθηκε και από το στόμα του Αντιδημάρχου κου Κονιδάρη:


Τελικά το θέμα υπερψηφίστηκε (6 υπέρ- 3 κατά– απουσίαζαν 4 δημοτικοί σύμβουλοι)