Αφιέρωμα Πολιτιστικού Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου στον ποιητή Ανδρέα Κάλβο

Το Σάββατο  29 Νοεμβρίου 2014  στην κατάμεστη από νωρίς το απόγευμα αίθουσα του πολιτιστικού οργανισμού ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ του δήμου Γαλατσίου από Επτανήσιους και φίλους του Συλλόγου (ένα πραγματικά ποιοτικό ακροατήριο ) , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου συνέχισε το μεγάλο του οδοιπορικό στον ποιοτικό πολιτισμό.
Αυτή την φορά παρουσίασε με απόλυτη επιτυχία και επαγγελματική δουλειά τον μεγάλο Επτανήσιο ποιητή Ανδρέα Κάλβο.Η σκηνοθεσία και επιμέλεια της παρουσίασης του μεγάλου Επτανήσιου ποιητή έγινε από τον πρόεδρο κ. Γιάννη Ζαβιτσάνο και ολόκληρο το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του συμπατριώτη τους ποιητή, με τα μεγάλα διαχρονικά ιδανικά αιτήματα, και τις υψηλές αρχές στη ζωή  την οποία έβλεπε σαν άθληση, μιας αρετής χωρίς συμβιβασμούς όπως και ο ίδιος ασυμβίβα­στος, ιδιότυπος, κι αυστηρός στάθηκε και στη ζωή του, και θεωρείται ως ο  πλέον ριζοσπαστικός ποιητής της νεοελληνικής ποίησης, που δεν τόλμησε ποτέ να σκύψει το κεφάλι του είτε σε ξένους είτε σε ντόπιους δυνάστες.
~~~
Για τον ποιητή ελεύθεροι άν­θρωποι είναι οι ενάρετοι κι οι αδέκαστοι· Το μίσος της τυραννίας, είναι μί­σος της αυθαιρεσίας και της ανομίας. Η δε αποκατάσταση της ελευθερίας, είναι αποκατάσταση των ανθρώπων στην αρετή, στην ακεραιότητα κι α­ξιοπρέπειά τους.
~~~
Παρόντες στην εκδήλωση ο πρώην πρόεδρος της βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελένη Αυλωνίτου ,ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος ο οποίος και απηύθηνε  χαιρετισμό μιλώντας για τα Επτάνησα γενικότερα αλλά και για τον Ανδρέα Κάλβο.Παρόντες επίσης οι Αντιδήμαρχοι Ελευθερίου, Δερεδίνης  και Σπηλιοπούλου,οι δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Ζώμπος,Μανιάτης,Μαγγανάρης ,Σιδερής.οι πρόεδροι των διαμερισματικών Συλλόγων της περιοχής,Χαρισάκης,Τούντας, Κουσαίτης,Χριστάκος,και εκπρόσωπος του Συλλόγου Πελλοπονησίων, ο πρόεδρος του Συλλόγου των Μεγανησιωτών κ.Πετρόπουλος, αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας Ζακυνθίων Αθήνας,και η πρόεδρος της Κερκυραικής Εστίας κ. Βέργη.
~~~
Ο  Σύλλογος των Επτανησίων θα συνεχίσει την προσφορά του στον πολιτισμό με  την παρουσίαση μεγάλων Επτανησιακών προσωπικοτήτων με τεράστια προσφορά στον πολιτισμό γράμματα τις τέχνες και γενικότερα στην Ελλαδική κοινωνία.
~~~
Περισσότερες φωτογραφίες και Βίντεο ΕΔΩ