Δημοτικό συμβούλιο με…έξωθεν εντάσεις

Ένα ζωηρό και με αρκετές εντάσεις δημοτικό συμβούλιο ζήσαμε χτες. Εντάσεις όμως που δεν είχαν να κάνουν τόσο με τους διαξιφισμούς των δημοτικών συμβούλων, όσο με έξωθεν παρεμβάσεις συγκεκριμένων προσώπων τα οποία μάλλον ήρθαν με αυτόν τον σκοπό και τα οποία δεν έχαναν ευκαιρία να φωνάξουν, να κραυγάσουν, να χλευάσουν και γενικά να παρέμβουν στην διαδικασία χωρίς την άδεια του Προέδρου (που μάταια προσπάθησε αρκετές φορές να τους επαναφέρει στην τάξη) διακόπτοντας δημοτικούς συμβούλους, ακόμα και τον δήμαρχο, την ώρα που μιλούσαν.

Οι άνθρωποι αυτοί βέβαια (οι συνήθεις… 5-6 ύποπτοι!) έχουν ξανακάνει τα ίδια σε Δ.Σ. και προσωπικά δεν μου προξενούν πλέον καμιά εντύπωση. Αυτό που θέλω να επισημάνω (το είπα προφορικά, ας το γράψω κιόλας, μιας και verba volant, scripta manent) είναι το ότι η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα δεν θα πρέπει να υπάρχει ούτε στο ελάχιστο κι από κανέναν νουνεχή άνθρωπο. Η δημοκρατία ή το δίκαιο μιας άποψης στην δημοκρατία δεν εξαρτάται από τον τόνο και το ύψος της φωνής, αλλά από το εύρος και την ποιότητα των επιχειρημάτων και από τις βαθιά δημοκρατικές αξίες, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν ούτε την έλλειψη σεβασμού, ούτε τις κραυγές, ούτε τα ψέματα, ούτε την λεκτική βία. Και μιλάω για ανοχή, επειδή εντόπισα περιπτώσεις ανθρώπων (ακόμα και συμβούλων) που φάνηκαν να διασκεδάζουν με τις παρεμβάσεις αυτού του τύπου. Όποιος όμως αφήνει να ριζώσουν τέτοια φαινόμενα, στο τέλος, μοιραία, θα δρέψει τους πικρούς καρπούς τους, ας το έχουν υπόψην τους.

Μετά από αυτή την απαραίτητη, κατά την γνώμη μου, εισαγωγή ας περάσουμε στα του Δ.Σ., όπου ακούστηκαν μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Προ ημερήσιας διάταξης :

Ενημέρωση Δημάρχου (όπου ο Δήμαρχος για πρώτη φορά αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα):

Να σημειώσουμε εδώ ενημερωτικά ότι το θέμα του περιλάλητου προστίμου του ΙΚΑ στο οποίο αναφέρθηκε ο κος Δήμαρχος είχε να κάνει με παλιά καταγγελία (από την θητεία του κου Φερεντίνου) και το πρόστιμο είχε μπει σε διακανονισμό και πληρωνόντουσαν οι δόσεις (200 περίπου ευρώ τον μήνα). Η νέα δημοτική αρχή (επειδή δεν γνώριζε, όπως δικαιολογήθηκε ο κος Δάγλας) δεν πλήρωσε κάποιες από τις δόσεις με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να πάψει τον διακανονισμό και βάλει νέο πρόστιμο. Σύμφωνα πάλι με τον Δήμαρχο, το θέμα επαναδιευθετήθηκε και ουσιαστικά δεν υφίσταται, πράγμα λογικό. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας, επειδή είδε το φως και σχετικό δημοσίευμα (αναφέρεται από σύμβουλο σε επόμενο βίντεο) που μιλούσε για… ναρκοπέδια και δεν ξέρω ποιού άλλου είδους εκρηκτικούς μηχανισμούς εις βάρος του κου Δημάρχου…

Ερωτήματα προς τον Δήμαρχο:

Σημαντικές διευκρινίσεις δόθησαν για το θέμα του εγγράφου της Κτηματικής Υπηρεσίας για το Φανάρι. Έγινε λοιπόν εμφανές στην κουβέντα ότι το βασικό σημείο τριβής δεν είναι το κτίριο (που και ο μηχανικός του Δήμου παραδέχθηκε ότι είναι νόμιμο), αλλά το οικόπεδο που διεκδικεί η Κτηματική, χωρίς να είναι βέβαιο ότι το ΒΚ94 είναι το εν λόγω κομμάτι γης, αφού μπορεί να είναι και το παραδιπλανό έλος! Επιπλέον ο κος Δάγλας ισχυρίστηκε ότι «δεν έφερε ο ίδιος την Κτηματική στο Μεγανήσι».

Ερώτηση για θέματα υγείας:

Θέματα ημερήσιας διάταξης

-Για το WiFi

-Για την πορεία του έργου του ΣΜΜΑ (σταθμού μεταφόρτωσης αποριμμάτων) και την αποκατάσταση του σκουπιδότοπου, μετά από αίτημα δημοτών:

Εδώ ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε δημόσια για το ότι θα κυνηγήσει το θέμα, ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία του ΣΜΑ, μολονότι τα χρονικά όρια έχουν στενέψει υπερβολικά.

-Προϋπολογισμός της ΚΟΙΔΕΜ: