Καταγγέλουν αντιαθλητική συμπεριφορά του ΠΑΣ, οι Ίωνες

iwnes-shma-768x641

Την Κυριακή που μας πέρασε πίναμε τον καφέ μας στο Βαθύ. Κατά το μεσημεράκι κατέφθασε το καϊκι που μετέφερε την ομάδα ποδοσφαίρου (από τον Άγ. Νικόλα, όπως μάθαμε). Οι φιλοξενούμενοι (καμιά 20αριά άτομα) περίμεναν στην πλατεία του Βαθιού. Η ώρα όμως περνούσε και αυτοί εκεί, άπρακτοι. Τελειώνοντας τον καφέ, μας έκανε εντύπωση η αναμονή και ρωτήσαμε τον λόγο. Μας αποστόμωσαν λέγοντάς μας ότι δεν τους εστάλη όχημα για να μεταβούν στο γήπεδο και σε επικοινωνία που είχαν με τον υπεύθυνο της Μεγανησιώτικης ομάδας, αυτός αρνήθηκε να τους προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια, ενώ και ο Αντιδήμαρχος με τον οποίον επικοινώνησαν δεν γνώριζε τίποτα (και τα περιγράφω κάπως…εκλεπτυσμένα, για ευνόητους λόγους). Ίσως και να είχαμε ξεχάσει το γεγονός (αν και κάπως χοντρό για την μεγανησιώτικη κουλτούρα και φιλοξενία), αν δεν υπήρχε η παρακάτω επιστολή:

Για την τύχη της αναμέτρησης Μεγανήσι-Ίωνες θα κληθεί να αποφασίσει σύντομα η ΕΠΣ Π-Λ, μετά την αναβολή της περασμένης Κυριακής. Η φιλοξενούμενη ομάδα έφτασε στο λιμάνι του Μεγανησίου την προβλεπόμενη ώρα, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να φτάσει εγκαίρως στο γήπεδο διεξαγωγής του ματς, αφού το μεταφορικό μέσο που με πρωτοβουλία των γηπεδούχων μεταφέρει τις ομάδες, δεν παρουσιάστηκε ποτέ στον χώρο του λιμανιού. Στην διάθεση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΣ Π-Λ βρίσκεται ήδη η παρακάτω επιστολή της ομάδας του Αγ. Νικολάου, μέσω της οποίας γίνεται αναφορά στα γεγονότα που συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Μεγανήσι. Εξηγήσεις για το γεγονός θα κληθεί να δώσει και η γηπεδούχος ομάδα πριν παρθεί η απόφαση για το ματς, ενώ το ενδεχόμενο το όλο περιστατικό να συνδέεται με το ματς του πρώτου γύρου όπου η ομάδα του Μεγανησίου είχε μηδενιστεί, δεν μπορεί να αποκλειστεί. Η επιστολή που εστάλη από τους Ίωνες είναι η ακόλουθη:
1.Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την απαράδεκτη συμπεριφορά των παραγόντων της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μεγανησίου, η οποία προκλητικά άφησε τους ποδοσφαιριστές και παράγοντες της ομάδας μας να περιμένουν στο λιμάνι του Μεγανησίου, το μεταφορικό μέσο (πρωτοβουλίας της τοπικής ομάδας) που θα τους μετέφερε στο γήπεδο διεξαγωγής του προγραμματισμένου αγώνα και ενώ οι προσπάθειες τηλεφωνικής μας επικοινωνίας με μέλη της τοπικής ομάδας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού ήταν συνεχείς αλλά χωρίς αποτέλεσμα, το οποίο φυσικά και δεν ήταν τυχαίο σε ότι αφορά τους πρώτους.
2.Οι διαιτητές του αγώνα έχοντας το ίδιο πρόβλημα, ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με παράγοντα της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, ο οποίος και κανόνισε τη μεταφορά τους στο γήπεδο 15 λεπτά πριν την ώρα διεξαγωγής αυτού και με άφιξη τους στο γήπεδο 3 λεπτά πριν την έναρξή του, παίρνοντας μαζί τους, κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας τον Γεν. Γραμματέα της ομάδας μας ο οποίος και προσκόμισε τα δελτία τον ποδοσφαιριστών μας για να συνταχθεί το φύλλο αγώνος. Οι διαιτητές, μας ενημέρωσαν ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας με τον παράγοντα της ΕΠΣ, τους ανέφερε ότι η τοπική ομάδα είναι υποχρεωμένη να στείλει μεταφορικό μέσο για τη μεταφορά μας στο γήπεδο και μας ζήτησε να το περιμένουμε στο λιμάνι του Μεγανησίου. Το μέσο αυτό φυσικά και δεν ήρθε ποτέ. Εν συνεχεία και κατόπιν τηλεφωνικής μας επικοινωνίας με το διαιτητή του αγώνα, μας μετέφερε ότι οι παράγοντες της γηπεδούχου ομάδας τον ενημέρωσαν ότι δεν τους ενδιαφέρει με τη μέσο θα μεταβή η ομάδα μας στο γήπεδο, ούτως ώστε να πετύχουν τον εξ αρχής προσχεδιασμένο σκοπό τους, δηλαδή το κλείσιμο του φύλλου αγώνος που εν τέλει και κατάφεραν.
3.Επειδή το αθλητικό πνεύμα και η αθλητική παιδεία μάλλον δεν είναι γνωστή στους συγκεκριμένους κυρίους, θα παρακαλούσα η ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας να δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά, η οποία πιστεύουμε ότι δεν συνάδει με το αθλητικό της πνεύμα.
4.Θα θέλαμε πραγματικά να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους του Μεγανησίου οι οποίοι πραγματικά μας συμπαραστάθηκαν, κατανοώντας την πραγματική «αιτία» της πηγής του προβλήματος.

(Πηγή: www.lefkadaweb.gr)