Το Μεγανήσι επισκέφτηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ

18_ekloges_meganisi

Το Μεγανήσι επισκέφτηκε το Σάββατο κλιμάκιο της ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Αλέξανδρο Βεροιώτη, Θωμά Καββαδά και Δήμητρα Σταματέλου. Περιόδευσαν στα χωριά του νησιού και μίλησαν σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Βαθύ.

7_ekloges_meganisi

Περιμένουμε απ΄ αυτές τις εκλογές να βγούμε ενισχυμένοι, τόνισε ο Θωμάς Καββαδάς, αλλά πρέπει να είναι καθαρό ότι μέσα από εκλογές δεν μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω. Θα πρέπει όμως να υπάρχει από την άλλη κιόλας μέρα των εκλογών μια δυνατή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση που θα αγωνίζεται μέσα και έξω από τη βουλή για να ανακτηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων που καταστρατηγήθηκαν με πρόσχημα την καπιταλιστική οικονομική κρίση και για να μπει ένα φρένο σε όλους τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, που θα είναι και την άλλη ημέρα των εκλογών εδώ, όποια κυβέρνηση και αν εκλεγεί. Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να μην υποκύψουν σε διλήμματα και να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, για να μπορέσει να δώσει προοπτική στην ανάπτυξη ενός ισχυρού λαϊκού κινήματος, που θα είναι σε θέση να βάλει φρένο στις ορέξεις της όποιας κυβέρνησης.

12_ekloges_meganisi

16_ekloges_meganisi

Ο λαός μπορεί να βγάλει εμπειρίες από την ως τώρα εναλλαγή των κυβερνήσεων, είπε ο Αλέξανδρος Βεροιώτης, που επισήμανε ότι κάθε φορά που επικρατεί το «να φύγουν αυτοί και μετά να δούμε τι θα γίνει» προκύπτει να είναι ο επόμενος χειρότερος από τον προηγούμενο και να εφαρμόζονται κάθε φορά οι ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές. Ο νέος σωτήρας αυτή τη φορά, πρόσθεσε, μπορεί να είναι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που θα βρει πρόθυμους για να συνεργαστεί, αλλά τα μνημόνια διαρκείας, τα αντιλαϊκά μέτρα θα είναι εδώ και την άλλη μέρα των εκλογών, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει και ως αντιπολίτευση και μέσα στο κίνημα ότι είναι ένα ακόμη κόμμα διαχείρισης στα πλαίσια του συστήματος. Φέρναμε νομοσχέδια στη Βουλή, συνέχισε, για να μπορέσει ο κόσμος να πάρει μια ανάσα, όπως για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ψήφισε, το ίδιο για τα κόκκινα δάνεια. Κι όχι μόνο δεν έκανε τίποτα σαν αξιωματική αντιπολίτευση αλλά έβαλε φρένο και μέσα στη βουλή και έξω στην ανάπτυξη διεκδικητικών λαϊκών αγώνων. Από την άλλη βλέπατε το ΚΚΕ να είναι μπροστά σε κάθε λαϊκό πρόβλημα: για τις επανασυνδέσεις των ρολογιών της ΔΕΗ, για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας και πιο πρόσφατα με τους απολυμένους εργαζόμενους στα διόδια του Ακτίου. Κάλεσε τέλος τους παριστάμενους να τους γυρίσουν την πλάτη, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τα όσα τους έχει πει ως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και απ΄ αυτά που κάνει και να ισχυροποιήσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, ως το μόνο κόμμα που θα μπορέσει να ακουμπήσει από την άλλη μέρα των εκλογών ο λαός.

25_ekloges_meganisi

21_ekloges_meganisi

23_ekloges_meganisi

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και η Δήμητρα Σταματέλου που είπε: «Και εδώ στο Μεγανήσι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί ούτε ένας άνθρωπος στην αυταπάτη και στη λογική ότι δεν βγαίνει τίποτε. Ειδικά σε αυτό το νησί με τις αγωνιστικές του παραδόσεις και ανθρώπους που έχουν βάλλει τη σφραγίδα τους στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες να μην το επιτρέψουμε. Να πάμε να τους βρούμε. Γιατί σε μια εβδομάδα θα πρέπει να νιώσουν ρίγος φόβου από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Μόνο το ΚΚΕ λέει από δω και πίσω δεν πάμε, που αμφισβητεί την ΕΕ, που λέει ότι δεν αναγνωρίζει το χρέος. Την επόμενη μέρα θα είναι όλα εδώ. Είναι δυνατόν να λένε είμαστε αριστεροί και θα είμαστε στο ΝΑΤΟ με ψηλά το κεφάλι! Υπάρχουν ανησυχητικές διεθνείς εξελίξεις, θέλει προσοχή. Θα χύνουμε δηλαδή το αίμα μας με ψηλά το κεφάλι; Είναι πολλά πράγματα που δεν μπορούμε να δείξουμε ανοχή και να ρίξουμε, όπως λένε κάποιοι, νερό στο κρασί μας. Τι να πάμε να πούμε; Θα είναι εδώ όλα αυτά, θα είναι εδώ η ΕΕ, θα είναι εδώ, αυτό που λέμε με την «ξύλινη» γλώσσα μας αστική τάξη, που θα κάνει κουμάντο τι θα γίνεται στη χώρα μας.»

Κάλεσε τέλος τους παριστάμενους να μην υποκύψουν στην παροχολογία των ψίχουλων, όπως την χαρακτήρισε, που ολοένα και αυξάνεται τον τελευταίο καιρό, επισημαίνοντας ότι δεν ωφελεί πουθενά η λογική του μικρότερου κακού και ότι δεν αξίζει να χαθεί ούτε ένας άνθρωπος που θα βοηθούσε με την ψήφο του ώστε να βγει την επομένη των εκλογών πιο δυνατό το ΚΚΕ.

(source: www.kolivas.de)