Τα γεγονότα της διακοπής του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου

DSC00126

Δυστυχώς, ένα δημοτικό συμβούλιο που κυλούσε σε γενικά ήπιο κλίμα διακόπηκε απρόσμενα, ένα θέμα πριν την ολοκλήρωσή του, όταν δυναμιτίστηκε δύο φορές από φράσεις του Δημάρχου κου Δάγλα. Τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου και τα σχετικά βίντεο θα ανέβουν σε ξεχωριστό ποστ λίγο αργότερα. Το παρακάτω βίντεο συνέλαβε την αρχή των όσων ακολούθησαν (δείτε μετά το 9.05′):

Τα συμβάντα έχουν ως εξής:

Όπως ακούγεται και στο βίντεο, η φράση «Δεν ξέρεις τι λες!» του κου Δημάρχου προς την δ.σ. κα Καββαδά Έλλη προκάλεσε την άμεση αντίδραση και διαμαρτυρία της («εγώ δεν ξέρω τι λέω;»- «δεν σου επιτρέπω να μου μιλάς έτσι, είμαι δημοτική σύμβουλος κι απαιτώ σεβασμό» κτλ), ενώ ταυτόχρονα χτύπησε όρθια το χέρι στο έδρανο.  Ο κύριος Δήμαρχος της απάντησε «Εκεί που σε παίρνει αυτά!» κι αμέσως μετά, προς μεγάλη έκπληξη όλων, σηκώθηκε απότομα, με απειλητικό τρόπο και ύφος απέναντι στην σύμβουλο!

Η κίνηση αυτή προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών, μεταξύ των οποίων και του δημ. συμβούλου κου Κώστα Μάντζαρη που -απευθυνόμενος στους έκπληκτους συμβούλους της συμπολίτευσης- είπε «Τον είδατε; Είναι έτοιμος να επιτεθεί σε γυναίκα!»

Τα πνεύματα φάνηκαν κατόπιν να ηρεμούν και η συζήτηση συνεχίστηκε κανονικά για 20 περίπου λεπτά, όταν για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος κος Δάγλας (που προφανώς το κρατούσε) εξέπληξε, καθώς σε ανύποπτη φάση απευθύνθηκε ονομαστικά στον κο Κ. Μάντζαρη με τις φράσεις: «Εγώ δεν βαράω γυναίκες. Είμαι άντρας! Άλλοι βαράγανε γυναίκες…»

«Τι υπονοείς δηλαδή; Ποιοί είναι οι άλλοι;» ρώτησε τότε προσβεβλημένος ο κος Μάντζαρης. Φυσικά δεν πήρε ποτέ απάντηση και αυτό είχε σαν συνέπεια να ακολουθήσει η (δικαιολογημένη) έκρηξή του. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λίγο αργότερα αναγκάστηκε (επίσης δικαιολογημένα, ώστε να κατευναστούν τα πνεύματα) να διακόψει την συνεδρίαση.

Υ.Γ. : Θα μείνουμε στην περιγραφή του λυπηρού αυτού συμβάματος και δεν θα δημοσιεύσουμε άλλα βίντεο ως δείγμα σεβασμού στο δημοτικό συμβούλιο. Έχουμε όμως στην διάθεσή μας και τις απόψεις δημοτικών συμβούλων (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) που ακολούθησαν το περιστατικό, καθώς και κάτι ακόμα, το οποίο θα κρατήσουμε για την ώρα κρυφό…