Ανακοίνωση-Δήλωση Δημάρχου Π.Δάγλα

Pavlos-Daglas1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η αντιπολίτευση του Δήμου Μεγανησίου αποδεικνύει για ακόμη μια φορά με την ανακοίνωσή της ότι δεν έχει ξεπεράσει το στερητικό σύνδρομο της εξουσίας που την ταλανίζει από τις 19 Μαΐου 2014, όταν η Μεγανησιώτικη κοινωνία αποφάσισε να μην εμπιστευτεί τις τύχες της στα χέρια της.

Από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής στο Μεγανήσι, η παράταξη του τέως Δημάρχου επιδίδεται σε έναν πόλεμο λάσπης, στον οποίο προφανώς κι ενδιαφέρεται να συνεχίζει να διαπρέπει. Συνεπικουρούμενη μάλιστα και από γνωστό σάιτ, τη διαχείριση του οποίου έχουν  δύο δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αποδεικνύουν μέσω της «κοπτοραπτικής» ότι αυτό που ουσιαστικά τους ενδιαφέρει δεν είναι η άσκηση του θεσμικού ρόλου της αντιπολίτευσης, που υπό διαφορετικές συνθήκες ευνοϊκότερες γι΄ αυτήν θα μπορούσε να ήταν εποικοδομητικός. Πάνω απ΄ όλα τους ενδιαφέρει η προσωπική πολιτική τους επιβίωση.

Μέσα από τη λογική του διχασμού της Μεγανησιώτικης κοινωνίας δεν διστάζουν να εξαπολύουν προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Δημάρχου και της συμπολίτευσης και να υπονομεύουν, όντας φειδωλοί με την αλήθεια και ανοιχτοχέρηδες με το αντίθετό της, το έργο της δημοτικής αρχής που όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα, έχει και θα έχει ως γνώμονα τη διαφάνεια και την αλήθεια. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους τους Μεγανησιώτες ποια κατάσταση παραλάβαμε και καλούμαστε να διαχειριστούμε. Η λογική ότι «ο Δήμος έχει συνέχεια» δε σημαίνει ότι τα όποια κακώς κείμενα πρέπει να έχουν κι αυτά συνέχεια. Η δέσμευσή μας απέναντι στους Μεγανησιώτες, ότι τα πάντα θα γίνονται με διαφάνεια, δεν ήταν και δεν είναι λέξεις κενές περιεχομένου. Κι αυτό το αποδεικνύουμε κάθε μέρα, και θα συνεχίζουμε. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από τότε που αναλάβαμε στο Δήμο και ειδικότερα από τις 25 Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι και 6 Μαρτίου 2015 έχουμε κάνει 263 αναρτήσεις στη «Διαύγεια» νούμερο ασύλληπτο για την προηγούμενη Αρχή.

Η εξήγηση για τη στάση της αντιπολίτευσης, συγκεκριμένα ενός κομματικού κατεστημένου με τον βασικό του κορμό να πορεύεται προς την «μακαρία οδό», βρίσκεται ακριβώς εκεί που η ίδια εγκαλεί την συμπολίτευση. Στο έλλειμμα δημοκρατίας. Αυτή η κουλτούρα της κομματικής καμαρίλας, του κομματικού «θερμοκηπίου», η νοοτροπία του «καθεστώτος» που είχε επιβληθεί για χρόνια στο Μεγανήσι αλλά και οι στημένες προβοκάτσιες -με αποκορύφωμα εκείνη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου-είναι αυτά που γκρέμισαν με την ψήφο τους οι Μεγανησιώτες πριν από δέκα μήνες. Σε αυτό τον ολισθηρό κι επικίνδυνο δρόμο για το Μεγανήσι που η αντιπολίτευση το χώρισε προεκλογικά σε ποιοτικούς και μη, μορφωμένους και αμόρφωτους   δεν θα την ακολουθήσουμε.

Θέλουμε την υγιή αντιπολίτευση από εκείνους και όχι τις ανώνυμες και επώνυμες προβοκάτσιες τους, όπως για παράδειγμα οι δήθεν προβληματισμοί για παράνομες ενέργειες και πρωτοβουλίες του Δημάρχου για τους ελέγχους, τους ελέγχους τους οποίους διενεργεί το Ανώτατο Ελεγκτικό Συνέδριο και όχι ο κάθε ορκωτός της προτίμησης του Δημάρχου έτσι ώστε να κινηθούν υποψίες. Ο έλεγχος που ζητήθηκε είναι καθ’ όλα νόμιμος και θωρακίζει την υπηρεσία και τους πολίτες του τόπου.

Όσον αφορά την αντικατάσταση της εταιρίας δεν αντικαθίσταται έτσι απλά και αυθαίρετα όπως έγινε το 2010 από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και αγοράζοντας νέο λογισμικό από νέα εταιρία για το Δήμο μας. Εμείς κατόπιν προσφορών και αναλύοντας τις υπηρεσίες που θα μας παρέχονται, επιλέγουμε την εταιρία μεταξύ των δύο εταιριών δηλαδή της παλαιάς την οποία χρησιμοποιούσαν οι παλαιότερες Δημοτικές Αρχές και της υπάρχουσας που είδη έχουμε το λογισμικό και δεν θα επιβαρυνθούμε επιπλέον με τρίτο αλλά με την νέα σύμβαση που έτσι κι αλλιώς θα ανανεώναμε.

Τέλος η «έκκληση» της Αντιπολίτευσης για προστασία στην πράξη της αξιοπρέπειας των δημοτικών μας συμβούλων και του θεσμού που οι ίδιοι εκπροσωπούν, με κύρια αναφορά στο Ήθος και τον Πολιτισμό του Μεγανησιώτη, θα μπορούσε να μην είναι ανέκδοτο αν δεν γνώριζαν οι Μεγανησιώτες ποιοι τα επικαλούνται.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

ΜΕΓΑΝΗΣΙ… ΜΕ ΌΡΑΜΑ

ΔΑΓΛΑΣ ΠΑΥΛΟΣ