Αγωγή Υγείας από το Γυμνάσιο-Λύκειο Μεγανησίου

 

10924820_1541590386095208_7381123554523602304_n

Θέμα: «Ενημερωτικό Αγωγής Υγείας»

Στις 26/2/2015 οι μαθητές του Γυμνασίου και Γενικών Λυκειακών Τάξεων Μεγανησίου μαζί με τη διευθύντρια του σχολείου και δύο συνοδούς καθηγητές παραβρέθηκαν σε μια ενημερωτική εκδήλωση για το αλκοόλ από τους Κ.Ο.Π.Α. (Κλαμπ οικογενειών με προβλήματα από αλκοόλ) Πάτρας στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Γεννεσίου Τιμίου Προδρόμου Παραλίας Πατρών στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιείται στο σχολείο με θέμα: «Αλκοόλ στην εφηβική ηλικία: Ένας ύπουλος εχθρός».

Συνδιοργανωτές της παρούσης εκδήλωσης ήταν τα Κ.Ο.Π.Α. Πάτρας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ν. Γεννεσίου Τιμίου Προδρόμου Παραλίας Πατρών.

Η παρουσίαση έγινε από την κυρία Καικιλία Γ. Κατσιβαρδά, ψυχολόγο MSc, υπηρέτη δάσκαλο των Κ.Ο.Π.Α. Πάτρας.

Τα  κεντρικά σημεία της παρουσίασης ήταν:

v  το αλκοόλ και η χρήση του στην εφηβική ηλικία

v  τα προβλήματα που σχετίζονται με την χρήση του αλκοόλ και τρόποι επίλυσης των προβλημάτων αυτών

v  αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ στα Κ.Ο.Π.Α. Πάτρας

v  η αποδόμηση των διαφημίσεων – Αμφισβήτηση του προβαλλόμενου τρόπου ζωής – προσωπικό φίλτρο.

Στην εκδήλωση επίσης συμμετείχαν και 25 μέλη από τα Κ.Ο.Π.Α. Πάτρας και όλοι οι υπηρέτες δάσκαλοι των Κ.Ο.Π.Α. Πάτρας.

Μετά το γεύμα που παρατέθηκε, ακολούθησε ανοιχτό interclub όπου τα μέλη των οικογενειών μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους μαθητές. Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση μελών και των οικογενειών τους για έτη νηφαλιότητας.

Η ζεστή φιλοξενία, η τεκμηριωμένη παρουσίαση, η εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε αλλά και οι εμπειρίες που μοιράστηκαν τα μέλη των Κ.Ο.Π.Α. συγκίνησαν τους μαθητές μας και τους μετέδωσαν ουσιαστικά μηνύματα ζωής και παραδείγματα ψυχικής δύναμης.

Το Γυμνάσιο & Γ.Λ.Τ. Μεγανησίου θα ήθελε να συγχαρεί και να ευχαριστήσει θερμά τους Κ.Ο.Π.Α., να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο τους και να εγγυηθεί την ενεργή συμμετοχή στη διάδοση της πρωτοβουλίας τους αλλά και στην ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας για την καταπολέμηση της εξάρτησης από το αλκοόλ.

H Δ/ΝΤΡΙΑ

       ΜΕΤΑΞΑ ΑΚΡΙΒΗ