Αποφάσεις-ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου

ergatiko

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, όπου συζητήθηκε ο απολογισμός δράσης για το 2014 καθώς και ο προγραμματισμός για το 2015. Επίσης παρουσιάστηκε από την Ελεγκτική Επιτροπή ο οικονομικός απολογισμός του 2014. Όλα τα παραπάνω ψηφίστηκαν ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση.

Για τον σχεδιασμό δράσης η απόφαση τονίζει:

«Οι εξελίξεις και η ανάγκη ανασύνταξης του κινήματος επιβάλλουν δυναμικές παρεμβάσεις. Οι ανάγκες μας, είναι πάνω απ’ όλα και στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών μας:

Είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και πριν απ’ όλα για τα παιδιά μας και σήμερα και αύριο. Δουλειά με συνθήκες ανθρώπινες, με αποκατάσταση των σταθερών συνθηκών εργασίας και ασφάλειας, με κατοχύρωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ελάχιστη βάση: 5θήμερο, 8ωρο, 40ωρο.

Ειδικότερα πρέπει να σχεδιαστούν κατά Σωματείο και κατά χώρο δουλειάς, περιοδείες και εξορμήσεις για τις συνθήκες, το ωράριο, την απλήρωτη εργασία, την κατάργηση της μερικής απασχόλησης. Θα συνεχισθεί ο αγώνας για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων στα διόδια του Ακτίου καθώς και το ξεκίνημα των έργων στον δρόμο Αμβρακία – Άκτιο με τους συναδέλφους εργατοτεχνίτες να ξαναπιάνουν δουλειά. Επίσκεψη στο Πυρηνελαιουργείο για τους απλήρωτους συναδέλφους και για τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες.

Ικανοποιητικούς μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις που θα καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των οικογενειών μας, θα διασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο μέσα από ΣΣΕ.

Κάλυψη με αποκλειστικά κρατική ευθύνη των βασικών αναγκών των οικογενειών μας σε Υγεία, Εκπαίδευση, κατοικία, φροντίδα για τα νέα ζευγάρια και τα παιδιά τους, τις γυναίκες και για τους ηλικιωμένους.

Άμεση δράση για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Λευκάδας και για την συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Βασιλικής. Μετά το συλλαλητήριο της 21ης Μαρτίου θα πρέπει άμεσα να κλιμακωθεί ο αγώνας. Ο Υπουργός το μόνο που υποσχέθηκε στους αιρετούς που τον επισκέφτηκαν ήταν …μια τρίμηνη απόσπαση ενός παθολόγου από τα Γιάννενα.

Εξασφάλιση του απαραίτητου ελεύθερου χρόνου για ξεκούραση, αναψυχή, διακοπές με τις απαραίτητες κοινωνικές υποδομές που θα επιτρέπουν στους εργαζόμενους να συμμετέχουν και να απολαμβάνουν τα αγαθά του πολιτισμού που οι ίδιοι με τη δουλειά μας δημιουργούμε.»

Επίσης η Γενική Συνέλευση για τον επόμενο μήνα αποφάσισε

  1. την συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις για το πρόβλημα του Νοσοκομείου
  2. Την συμμετοχή στην απεργία στις 5 του Απρίλη για την υπεράσπιση της Κυριακής Αργίας
  3. Την προετοιμασία των εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά του 2015

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε δυο ψηφίσματα ένα για τις διεθνείς εξελίξεις και ένα για την μεθόδευση της κυβέρνησης για τα αποθεματικά των ταμείων και του ΟΑΕΔ. (επισυνάπτονται)

ΛΕΥΚΑΔΑ 30-3-2015

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΨΗΦΙΣΜΑ για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και του ΟΑΕΔ
ΨΗΦΙΣΜΑ για τις διεθνείς εξελίξεις