Δήλωση δημ.παράταξης «Μεγανήσι-Μαζί στο Μέλλον»

50193_112911555434725_3584_n

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΜΕΓΑΝΗΣΙ – Μαζί στο μέλλον»

ΔΗΛΩΣΗ

Ο κατήφορος του κου Δημάρχου και της παράταξης του φαίνεται να μην έχει τελειωμό, όπως εύστοχα είχαμε επισημάνει στην τελευταία μας δήλωση, στις 6 Μαρτίου 2015. Και αυτό είναι κακό για τον Δήμο και πολύ μεγαλύτερο κακό για το Νησί μας γενικότερα. Προφανώς και δεν ταυτίζουμε την δημοτική ομάδα της παράταξης «Μεγανήσι … με Όραμα» με την υποστηρικτική ομάδα του κου Δάγλα Παύλου, όπως αυτή καταγράφεται σήμερα από τις παρουσίες της, τις πρωτοβουλίες της, τις δηλώσεις και τις αρθρογραφήσεις της. Γι’ αυτό και εγείρεται το ερώτημα και η αγωνία ταυτόχρονα όλων μας, για το ποιος θα μπορούσε να βάλει φρένο.
Διότι εδώ δεν μιλάμε για λάθη και έλλειμμα εμπειρίας της δημοτικής αρχής. Λάθος επιλογή, λάθος άποψη, λάθος ιεράρχηση, λάθος ερμηνεία μιας κατάστασης μπορεί να συμβεί. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και πολλές φορές χρήσιμα, αν κάποιος πει, ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Και η εμπειρία, αν υπάρχει βούληση, αποκτιέται.
Δεν μιλάμε για πολιτικές ή δημοτικές διαφωνίες, για διαφορετική αναπτυξιακή αντίληψη και φιλοσοφία για το Νησί μας. Αυτά θα ήταν χρήσιμα και θα εμπλούτιζαν το δημόσιο διάλογο. Θα έκαναν τις θέσεις όλων περισσότερο πλουραλιστικές και κοινωνικά αποδεκτές.
Δυστυχώς μιλάμε για κάτι διαφορετικό.
Οι άνθρωποι που διοικούν το Δήμο, φαίνεται να έχουν υπαρξιακό πρόβλημα. Να προσπαθούν με φραστικές επιθέσεις, με επικοινωνιακά τεχνάσματα και με γκεμπελικές μεθόδους ψεύδους και λάσπης, να καλύψουν το κενό που αφήνει η ανυπαρξία δημοτικής δράσης και πρωτοβουλίας αλλά και η αδυναμία ανάληψης ευθύνης για την επίλυση σοβαρών θεμάτων και προβλημάτων του Νησιού μας.
Δεν έχουν αντιληφθεί τον θεσμικό τους ρόλο ή τον αγνοούν! Ο κος Δήμαρχος, είναι ο πρώτος πολίτης του Νησιού. Οφείλει να έχει μια άλλη αντιμετώπιση των πραγμάτων. Με έναν λόγο περισσότερο ανεκτικό, με άνοιγμα στην κοινωνία, με σεβασμό των πολιτικών του αντιπάλων, με σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων και των θεσμών.
Κυρίως όμως, ο Δήμαρχος και ο στενός του πυρήνας, είναι επικίνδυνοι. Διότι, όταν μεθοδεύει κάποιος την πολιτική, κοινωνική και ηθική σπίλωση του αντιπάλου του, με πρακτικές πέρα και έξω από τους θεσμοθετημένους κανόνες, σημαίνει ότι δεν έχει ηθικούς φραγμούς και κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φθάσει! Μπορεί π.χ. πολύ εύκολα να ξεπουλήσει ή να αποποιηθεί τα συμφέροντα του Δήμου ή μιας κοινωνίας που εκπροσωπεί, μπροστά στον στόχο της κατασυκοφάντησης του αντιπάλου του. Πόσο μακριά είναι αυτό, από την υπόθεση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο «Φανάρι»;
Όταν ο κος Δάγλας με τον κο Γαβρίλη (ή όποιον άλλο διαχειριστή του εν λόγω σάιτ), συνέγραφαν το άρθρο για την υποτιθέμενη «απάτη» της παράταξης μας, γνώριζαν πολύ καλά (όπως αναγκάστηκε να ομολογήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κος Δάγλας και μετά από έρευνα που έκανε ο ίδιος στο Δήμο) ότι δεν εντοπίστηκε κάποια δαπάνη ή εκταμίευση του Δήμου προς το συγκεκριμένο ξενοδοχείο! Αυτό, όχι μόνο το απέκρυψαν επιμελώς από το άρθρο τους, αλλά και ζητούσαν να επιστρέψει η παράταξή μας τα 180 € στο Δήμο, αφού τόση ήταν η… «κλεψιά» μας!
Θα μπορούσε κάποιος, για όλα αυτά, να πει με πολύ απλοποιητικό τρόπο, ότι εδώ υπάρχει έλλειμμα παιδείας και κουλτούρας! Αλλά, δυστυχώς, αυτό δεν διορθώνεται…

31 Μαρτίου 2015
«ΜΕΓΑΝΗΣΙ – Μαζί στο μέλλον»