Αναψυκτήριο στο Φανάρι: αναγκαία η ύπαρξή του

imagesyuy

ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ.
Ολοι ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία, αναγνωρίζουμε, ρητά ή σιωπηρά, ότι . τοο αναψυκτήριο στο Φανάρι, αποτελεί μια παραθαλάσσια διέξοδο, τη μοναδική ίσως στο νησί, στην πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Εξυπηρετεί αξιοπρεπώς τόσο τον ντόπιο πληθυσμό, όσο και αυτούς που επισκέπτονται το νησί το καλοκαίρι, να απολαμβάνουν το θαλάσσιο μπάνιο τους.
Ο προηγούμενος Δήμαρχος κ. Ζαβιτσάνος, ανέλαβε την πρωτοβουλία και το ρίσκο, ενδεχομένως, για την κατασκευή του. Με νόμιμη άδεια, όπως ισχυρίζεται. Και κανείς δεν απέδειξε το αντίθετο. Να υποθέσουμε ότι προέβη στην επιλογή αυτή, επειδή ήθελε το κακό του νησιού; Φαίνεται πολύ χλωμό. Εκτός αν κάποιος είναι σε θέση να το αποδείξει.
Οι αντιρρήσεις για την κατασκευή του, που υπήρχαν και όπως φαίνεται ακόμα υπάρχουν και οι οποίες «ταλανίζουν την πολιτική ζωή του Μεγανησίου!!!!!!!», προφανώς αναγκαίο είναι να αιτιολογηθούν επαρκώς.
Και οι αντιρρησίες θα πρέπει εμφανώς, επωνύμως και με παρρησία να καταθέσουν την άποψή τους, σε σχέση με το ποια ζημία προκαλεί στον τόπο η ύπαρξή του. Οικονομική, ηθική ή περιβαλλοντική;
Αν λάβουμε δε υπ΄όψιν ότι η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, επί έξι και πλέον χρόνια, φάνηκε περισσότερο από μας φιλομεγανησιώτικη, εμείς οι κάτοικοι του νησιού γιατί με τόση μεγάλη ένταση ζητούμε την κατάργηση και το ξήλωμά του;
Γιατί αυτή η υπεράσπιση του «δημοσίου συμφέροντος;» όταν μάλιστα ουδεμία ζημία προκαλείται σ΄αυτό;.
Αντιθέτως, η κατεδάφισή του, υπολόγισε κανείς την ζημιά, που θα προκαλέσει στον συντοπίτη επιχειρηματία και στην οικογένειά του, όπως ο ίδιος καταθέτει στο Δ.Σ. με οργή αλλά και με στοιχεία;
Ενώ ο τόπος έχει να αντιμετωπίσει τόσα πολλά και επείγονται θέματα, είναι δυνατόν να γίνεται ειδικό συμβούλιο για να δώσει λύση σε τί;
Βοηθάει στην κοινωνική συνοχή ο τόσος μεγάλος θόρυβος που έχει ξεσηκωθεί γι΄αυτό το θέμα; Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.
Και η περιβαλοντική ευαισθησία δεν πρέπει να εξεγείρει και να ταλανίζει τον τόπο αλλά κάρτ.
Πρέπον συνεπώς, ωφέλιμο και αναγκαίο είναι να παραμείνει το αναψυκτήριο, αλλά και όλα τα άλλα. Οι αρμόδιοι ας ψάξουν και να βρούν τον κατάλληλο τρόπο, την αρμόζουσα μεθόδευση και το κατάλληλο μέσον.
Και εν πάσει περιπτώσει επί τέλους ας συνεργαστούν όλοι, με πρωτοβουλία του σημερινού Δημάρχου κ. Δάγλα, έτσι ώστε να καταρτισθεί ένα σχέδιο, που θα βοηθήσει στο μέλλον, να μην υπάρχουν διχόνοιες, διχαστικές και επιζήμιες καταστάσεις, αλλά ομονοούντες να προσβλέπουν μόνο σ΄αυτό που ωφελεί τον τόπο, την τοπική κοινωνία αλλά και την κοινωνική συνοχή, μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες.

Λευτέρης Π. Κατωπόδης