Έφυγε από την ζωή ο μεγάλος δεξιοτέχνης του κλαρίνου Μάκης Βασιλειάδης

Φτωχότερη η Ελληνική Δημοτική Μουσική από σήμερα.Έφυγε από την ζωή χθες (Τρίτη 12 Μαΐου 2015) σε ηλικία 75 ετών, ένας από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες του δημοτικού κλαρίνου ο Μεγάλος Μάκης Βασιλειάδης, χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Ο Μάκης Βασιλειάδης γεννήθηκε στην Αχαΐα και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Έπαιζε κλαρίνο επαγγελματικά από 14 ετών. Ήταν ένας από τους καλύτερους οργανοπαίχτες του είδους και ξεχώριζε για τον γλυκό ήχο του αλλά και το ατελείωτο ρεπερτόριο που γνώριζε.  Είχε παίξει σε εκατοντάδες δίσκους και ζωντανές ηχογραφήσεις με όλους τους τραγουδιστές μεγάλους δημοτικούς αλλά και λαϊκούς τραγουδιστές.

Ο Μάκης Βασιλειάδης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην Λευκάδα ενώ τελευταία φορά εμφανίστηκε το καλοκαίρι του 2014 μαζί με την συντοπίτισσα μας και σύζυγο του δημοτική τραγουδίστρια Γιώτα Χαλκιά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μάκης Βασιλειάδης δεν θα πάψει ποτέ να αποτελεί έναν από τους δασκάλους του είδους, για τους νέους οργανοπαίχτες για τους οποίους κάθε κομμάτι που έχει ηχογραφήσει, αποτελεί και ένα ξεχωριστό σεμινάριο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο, στα Άνω Λιόσια στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας στις 4:00μμ.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στου οικείους του.

Πηγή: MyLefkada